SÖZÜN ÖZÜ (Besleme Terörizm-4-)

BESLEME TERÖRİZM -4-

Terör örgütlerinin yıllarca terör faaliyetlerine devam edebiliyor olması besi damlarının olması ile mümkündür. Besi damları; başta ABD, AB, ABD’nin taşeronu İsrail ve Rusya’dır.
Terör örgütleri; dil,din,mezhep ve ırk gözetmeksizin besicilerinin kirli amaçlarına bulundukları ülkede terör faaliyeti yaparak hizmet ederler. Hiçbir terör örgütü besicileri olmadan uzun süre faaliyet gösteremez.
El kaide terör örgütü ABD, DAEŞ (IŞID) terör örgütü ABD,AB,İSRAİL, PKK-PYD terör örgütü ABD,AB,İSRAİL ve RUSYA menşeili olduğu, söz konusu terör örgütlerini bu ülkelerin beslediği apaçık ortada iken, dünyaya enforme edilen bilgi bu ülkelerin bu terör örgütleri ile mücadele ediyor görüntüsü değil mi !
Besici bu ülkeler ayrıca devlet terörü uygulamakta mahirdirler. İsrail yıllar yılı bölgesinde devlet terörü uygularken hamisi başta ABD bu duruma ses çıkarması şöyle dursun desteğini ifade etmekte, çünkü aynı ABD Irak’a, Somali’ye, Afganistan’a daha bir çok ülkeye beslediği terör örgütlerinin terör faaliyetlerini bahane ederek müdahalede bulunup; bu süreçte oralardaki doğal yeraltı zenginliklerine el koyma, pay alma gibi ekonomik kazançlar elde ettiği bilinmektedir.
Arap baharı adı verilen ancak bir halk hareketi olan isyanlar İlk olarak Tunus’da ocak ayında başladı. Daha sonra Mısırda isyanlar başladı. 11 Şubat’ta Mısır yönetimi devrildi. Bu ayaklanma Arap ülkelerinde domino etkisi yarattı. Ardından Ürdün bundan etkilendi ve çıkan ayaklanmalar sonucu yeni yönetimler başa geldi. Son olarak Mart ayında Yemen, Libya, Suriye ve Bahreyn’de başlayan ayaklanmalar ve artçıları devam etmekle birlikte bu ülkeler henüz bir huzur ortamına kavuşamamıştır.
Bu ayaklanmaların sebebi olarak bu ülkelerin başındaki kişilerin 30-40 yıl despot yönetim sergileyerek iktidarda olduklarını düşünürsek bu ülkelerdeki yaşayan halkın artık gerçekten dayanılamayacak hale gelmiş yaşam şartlarını kabul etmedikleri, yıllardır diktatörlerin altında ezilen halk artık kendi özgürlüğünü kazanmak istemesinden dolayı bu ayaklanmaları çıkarttığı düşünülebilir; Ancak; bu halk ayaklanmasının sonuçlarına bakıldığında bu ayaklanma milyonlarca insanın ölümüne neden olmasına rağmen buralarda huzur tesis edilememiş, devlet otoritesi inşa edilememiştir. Hatta; halk ayaklanması içinde olup kendini özgürlük savaşçısı gibi gören kişi ve gruplara desteğini esirgemeyen başta ABD, AB ve diğer dinazor, vampir devletler buraları yağmalamış, yağmalamaya devam etmekte olup, o ülkelerin sözde yöneticilerini atama sureti ile de sömürü düzenini kurmuştur.
Bu halk ayaklanmalarına besici adını koyduğun ABD, AB, İsrail ve Rusya’nın tepki ve desteği, ayaklanma yaşanan ülkelerin doğal zenginleri ve stratejik konumu dikkate alınarak farklılıklar göstermiştir. Örneğin; Libya’da zengin petrol yataklarının varlığı uluslararası emperyalist güçlerin dikkatini çektiğinden uluslararası hukuku çiğneme pahasına halka destek kisvesi altında buraya müdahale etmiştir. Mısır’da Hüsnü Mübarek’in devrilmesini engelleyemeyen bu güçler, seçimle iş başına gelen Muhammed Mursi’nin İsrail karşıtı politikalar sergilediğinden bir buçuk yıl sonra sözde demokrasi ve özgürlükleri savunduğunu iddia eden ABD, AB, İsrail’in desteği ile bir askeri darbe sonucu iktidardan indirerek İsrail’in güvenliğini korumuş, yayılma politikasının önündeki engeli kaldırmıştır. Askeri darbenin taşeron çocuğu general Abdulfettah es-Sisi’nin ilk icraatını Filistin’in nefes aldığı refah kapısını kapatmak, ikinci icraatı olarak geçici Cumhurbaşkanlığına Mısır Anayasa Mahkemesi Başkanı olan gayri müslim Adli Mansur’u atayarak İsrail’e ve taşeronu olduğu ülkelere bağlılığını göstermiş oldu. Daha sonra; İsrail’e büyükelçi atadı. Terör devleti İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Mısır’ın İsrail’e büyükelçi atamasını tebrik ettiği belirtildi. Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, “Mısır hükümetinin İsrail’e büyükelçi atama kararını tebrik ediyorum. Bu karar iki ülke arasındaki ilişkiyi güçlendirir” ifadesini kullandı.
Bütün bunlar “besi damı” sahibi ABD,AB ve Rusya’nın kirli emellerine hizmet eden beslenen yerli işbirlikçilerin marifetleridir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.