SÖZÜN ÖZÜ (Besleme Terörizm-5)

BESLEME TERÖRİZM -5-

Terörizm ve hamilerinin başta ABD,AB ve ABD’nin taşeronu İsrail ile Rusya’nın olduğu, teröristlerin kullandığı silah teçhizatlardan anlaşılır bir durumdur. Hiçbir devlet bu silah ve teçhizatın silah kaçakçılığı ile elde edilmiş olduğunu söyleyemez.
Sn Tramp; dünya halkları için iyi, ancak ABD devleti için iyi olmadığını düşündüğüm bir başkandır. Sn başkan; dünya ve kendi halkına gösterdi ki dünya üzerindeki bütün kirli işlerde ABD nin parmağının olduğu, gerçeğidir. ABD nin gelmiş geçmiş en dürüst başkanı Başkan Sn Tramp’tır. Çünkü Sn Tramp ABD’nin yaptığı, rol aldığı her ne varsa söylüyor, ifade ediyor, geçmiş ABD başkanları gibi inkar yolunu seçmiyor. Örneğin; Sisi’nin Mısır’da darbe yaparak/yaptırılarak göreve getirilmesinde, Türkiye’ye yapılan FETOŞ darbe girişiminde, Venezuella Başkanı Sn Maduro’ya darbe girişiminde ABD nin rolü ve tarafı olduğunu, Suriye’de ABD’nin bulunma nedeninin Petrol seviciliği olduğunu, YPG/PKK terör örgütüne açıktan silah yardımını, ABD menfaatlerine aykırı işlem ve eylem içinde olan ülkelere ekonomik yaptırım uyguladığını vs. birinci ağızdan ifade etmektedir.
ABD ve Başkanı (Tramp) o kadar özgüven içindeki dünya halklarının hoşuna gitmese de dünyaya; ABD’nin neler yaptığını, yapabileceğini göstermiştir. Diğer AB ülkeleri ve Rusya başkan ve yönetimleri saman altından su yürütmeye devam etmektedir
Sn Tramp öncesi ABD başkanları, bütün bu kirli işleri/ilişkileri inkar yolunu seçmiş, yaygın iletişim kaynaklarını yoğun bir şekilde kullanarak dünyaya özgürlükçü barışçıl bir ABD imajını yaymıştır. Sn Tramp ise bu davranışın pısırık bir davranış olduğunu düşünmüş olmalı ki dünyaya ABD’nin içinde olduğu her durumu, olan biten ne varsa açık bir şekilde ifade etmiştir. Dünyanın çavuşluğu rolüne soyunmak böyle bir şey olmalı.
Bizde bir söz vardır “ at sahibine göre kişner.” ABD devlet aykıtı unsuru savcı Preet Bharara ABD menfaatlerine aykırı işlem ve eylemlerden kaynaklı başka ülke vatandaşını tutuklayabiliyor, Cin vatandaşı Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei, ABD’nin İran yaptırımlarını delmek için sahtekarlık yaptığı gerekçesiyle göz altına alınabiliyor (sanki herkes abd menfaatlerine uygun davranma zorunda gibi),yargılıyor, yargılama sürecinde sanık vatandaşı olduğu ülkeyi suçlaması karşılığında serbest bırakılabiliyor. Bunu dünya kamuoyu önünde yapıyor. !!!!!!!!
ABD’nin güç zehirlenmesi içinde olduğunu söylesek yanlış olmaz.
Diğer ülke iç siyaset malzemesi/söylemi olarak kullanılan Amerikancılık ve Amerikan karşıtlığı söylemleri anlam kazanmış, saflar netleşmiştir. Görülen o ki; Amerikancılık saffı her geçen gün küçülmeye, marjinalleşmeye hızla yol almaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.