SÖZÜN ÖZÜ İran’ın Bölgedeki Rolü ve Terörizm)

İRAN’IN BÖLGEDEKİ ROLÜ ve TERÖRİZM
Ülkemizi yakından ilgilendiren bölgemizde cereyan eden terör olayları ile Suriye’de devlet terörü, Başta ABD olmak üzere emperyalizmi yaşam bicimi haline getirmiş AB ülkelerinin istikrarsızlaştırdığı Irak’ta yaşananlara İran’ın hangi pencereden baktığı ve Türkiye.

Türkiye fobisinin İran’da yaşattığı travma; İran’ın resmi haber ajansı IRNA’da yayınlanan bir analizde ortaya konulmuştur.

2015 yılında İran’ın resmi haber ajansı IRNA’da yayınlanan bir analiz hatırlarda; “İran’ın resmi haber ajansı IRNA’da yayınlanan bir analizde “Erdoğan başkan, Türkiye lider ülke olamayacak” şeklinde bir ifade kullanıldı.

Bugüne dek Türkiye’ye karşı söylemlerinde ketum olan İran, ABD ve Batı ülkeleriyle vardığı nükleer anlaşmadan cesaretle bölgesel yayılmacı politikasını açıktan yürütmeye başladığı, Washington’un konjonktürel desteğini arkasına alan “Molla rejimi”, tehditkar tutumunu artık gizleme gereği duymadığını fütursuzca Türkiye iç siyaseti ile ilgili yorumlarından anlıyor, Türkiye karşındaki ezik ruh halini bölgede lider ülke olma hevesini ifade edebiliyor.

Türkiye Erdoğan’ı Başkan seçti. Ayrıca; Türkiye’nin bölgesinde lider ülke olduğu gerçeğini, İran ve yönetiminin idrak etmesi, sevinmesi aklın gereğidir.

İran; kısa vadeli; başta ABD,AB ve Rusya’dan aldığı destekle, bölgenin lider ülkesi olma iddiası rüyasını görmesine neden olmuştur.

Aradan geçen yıllar bize göstermiştir ki; İran’ın güvendiği dağlara kar yağmış ve bir sabah uyandığında ülkesinin yangın yerine döndüğünü görmüştür. İran’da meydana gelen sokak olayları/terörünün arkasında o kısa vadeli bile olsa İran’ın güven duyduğu ülkelerdir. Bu ülkeler bu desteği çeşitli şekilde ve yöntemlerle ifade etmektedir. Anlık sevinçler, anlık başarı, anlık heyecan devlet hayatında yok hükmündedir. Önemli olan kendi başarı hikayeni yazabilmektir.
Ülkemizdeki bazı kişi ve kesimler ile yazılı ve görsel medyasının ülkemiz milli menfaatleri doğrultusunda ki söylem ve eylemlerinin; başta ABD ve AB olmak üzere İran ve İsrail’in yazılı ve görsel medyasında yazılan çizilen, sözlü ifade edilenler ile bu ülkelerin yöneticilerinin Türkiye hakkındaki beyanlarının örtüşmesi düşündürücü olsa gerek.!!!!!
İran; ülkemizin bir komşusu olarak PKK/YPG/PEJAK terörünün ortak sorunumuz olduğu gerçeğini aklından çıkarmamalı bu kardeş terör örgütleri unsurlarının (teröristlerinin) terör faaliyet alanına bakılmaksızın her görüldüğü yerde ezilmelidir fikrini idrak etmelidir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.