SÖZÜN ÖZÜ (İSLAMOFOBİ -2-)

İSLAMOFOBİ -2-
Ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığı din kurumunun en üst mercii olup, Ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığı geçmişte Devlet Bakanına ve/veya Başbakana bağlı iken yeni sistemde yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Cumhurbaşkanlığına bağlı olması hali, uygulama bicimi ile ülkemizin Laik bir ülke olmadığını söyleyebiliriz. Laiklik : “dinin devlet işlerine, devletin din işlerine karışmaması durumu.” Türkçe sözlük
Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hutbesinde; “Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim” ifadelerini kullandı.
Kur’an ne diyor;
İsrâ Sûresi 32 inci ayetinde; Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.”
Mümtehine Sûresi 12 inci ayetinde; “Ey Peygamber! İnanmış kadınlar, Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmamak, hırsızlık yapmamak, zina etmemek, çocuklarını öldürmemek, elleriyle ayakları arasında bir iftira uydurup getirmemek, iyi işi işlemekte sana karşı gelmemek hususunda sana biat etmeye geldikleri zaman, biatlarını kabul et ve onlar için Allah’tan mağfiret dile. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.”
Durum bu iken;
İnsan Hakları Derneği (İHD); Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.
Ankara Barosu, Erbaş’ın bu ifadeleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmayı şaşkınlıkla ve ibretle izledik. Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir” ifadelerini kullanmış; ve “Sesi çağlar öncesinden gelen ses” ifadeleriyle Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetlere hakaret etti. Ayrıca; Ankara Barosu açıklamasında, İslam tarihinde kadın yakıldığına yönelik gerçek dışı bilgi paylaştı.
İnsan Hakları Derneği ve Ankara Barosunun Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın 24.04.2020 tarihli Cuma hutbesindeki sözleri için suç duyurusu ve/veya eleştirmesi islamofobik bir davranışın izahı niteliğinde olup, ayrıca; Laikliğin uygulanış biçimi ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ifadelerinden siyasi sonuç çıkarma arzusunun dışavurumudur.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.