SÖZÜN ÖZÜ (KAMU ORGANİZYONU ve ÇİFTÇİLİK )

KAMU ORGANİZYONU ve ÇİFTÇİLİK

İl ve İlce Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin yönetmeliklerinde görevlerimiz başlığı altında belirtilen işlere bakıldığında maşallah tarım ve hayvancılık ile ilgili bütün işleri kendilerinin yaptığını sanırsınız, oysa tarım ve hayvancılık işi ile uğraşan ve çoğunluğu küçük çiftçi olan insanımız bilir ki bu müdürlüklerde çalışan onlarca ziraat mühendisi ve teknikeri masa başı işler dışında bir iş yapmaz, çiftçinin şahsen müdürlüklere ilettiği istisna talepleri bile yine masa başı yöntemlerle yine sözde anlatımlarla karşılanmaya çalışılır, bu talepler istisna olduğundan bu sektör insanınca İl ve İlce Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin ne iş yaptığı bilinmez.
Arazi çalışması içinde olmayan meslek kişilerinin tarım ve hayvancılık konularında faydalı ve işlevsel olabileceği düşünülemez. Çiftçinin ayağına gitmesi gereken bu müdürlük çalışanları çiftçinin kendilerine müracaat etmesini beklemekten öte bir işe yaramadığı, yani devletin istihdam amacına uygun çalışma yapılmadığı, sektörce bilinen bir gerçekliktir. Bir araziye ekilmesi, dikilmesi gereken ürünler hakkında çiftçiyi aydınlatma ancak arazide yapılacak saha çalışması ile doğru sonuç verebilir. Hayvancılık alanında da durum böyledir.
Ülkemizin her il ve ilçelerinde mevcut bu müdürlüklerin işlevsel hale getirilmesi için ancak; il ve ilçelere bağlı köyler/çiftçilik yapılan araziler ve çiftçilikle uğraşan kişilerin, çiftçilik faaliyetleri ile ilgili müdürlükte çalışan ziraat mühendisi ve teknikerlere sorumluk verilmesi, aylık ve yıllık olarak faaliyetlerin raporlanması, bu raporlarda sorumlu mühendis ve teknikerin imzası yanında kesinlikle çiftçi ve muhtarın imzasının bulunması ve bu raporlar müdürlükçe hiyerarşik bir şekilde bağlı bakanlığa ulaştırılması gerekir. Yani diyorum ki; devlet organizasyonunda çalışan herkes görevini layığı ile ve meslek etiğini de önceleyerek yani; elektrik mühendisi elektrik, makine mühendisi makine, muhasebeci muhasebe, ziraat mühendisi ziraat vs. işi yapması halinde üretken bir sistem kurulmuş, herkes devletten almış olduğu maaşı hak etmiş olur.
Tarım ve Hayvancılık il ve ilce müdürlüklerindeki bu aymaz tutum bilinmelidir ki; kamu çalışma hayatında işi üretim olan her Kurum Kuruluş ve Müdürlükleri de aynı aymazlık içindedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.