SÖZÜN ÖZÜ (Manşetin dili)

MANŞETİN DİLİ

Günümüz medyasında (görsel ve yazılı) sözde gazetecilik yaptığını zanneden medya unsurlarının neyi ne için yaptığı, kimin hangi kirli emellerine hizmet ettiği kendileri tarafından bilinen, Ülke menfaatlerini hiçe sayan, ideolojik yaklaşımlarını köşelerine ve manşetine taşıyanlar vardır.
Siyaset mühendislerinin siyaset kurumunu parçalayıp güçsüzleştirme yönündeki dizayn etme çabası ve bu çabaları manşete taşımak; bu çabanın içinde olma isteği, belki buradan nemalanırım arzusu, güçlü yönetim/idareden rahatsızlık duyan iç ve dış yapıların, menfaat çevrelerinin, baronların istek ve arzularına gerek ideolojik ve gerekse maddi menfaat elde etme arzusu ile hizmeti; kalemini ve/veya görsel basını kullanarak yapmasına milli duruş, milli davranış ve/veya millet egemenliğinin kabul edildiği söylenemez.
Terör olaylarına yazılı ve görsel basının bakışı; görsel yayın ve gazete manşetleri ile terörle mücadele eden devlet erklerine ve kolluk kuvvetlerine saldırmayı marifet sayan, bu erkleri itibarsızlaştırmayı ve suçlamayı amaç edinmiş, terör eylemlerini meşru gösterme çabası için söylenmiş siyasi söylemleri manşete taşımaktan utanç duymayan medya ve unsurlarının bu davranışı, besicilerinin ideolojilerine ve hamilerine hizmetin bir gereğidir.
1980’li yıllarda ÖZAL düşmanlığı nedeniyle PKK terör örgütünü manşete taşıyıp reklamını yapanlar, bugünlerde ERDOĞAN düşmanlığı nedeniyle DAEŞ (IŞİD),PKK,DHKP-C,MLKP-C terör örgütlerini manşete taşımakta bir sakınca görmezler. Ülkemiz medya ve unsurlarının ülkemiz menfaatleri ile ilgili yazılı ve görsel basında ki ifadelerinin, dış yazılı ve görsel basının ifadeleri ile paralellik taşıması düşündürücüdür.
ABD’deki 11 eylül olaylarına ABD basınının bakışı, Hamburg’ta meydana gelen sokak eylemlerine ALMANYA basının bakışı, Rus çetelerin Ugrayna’daki ayrılıkçı eylemlere UGRAYNA basının bakışı, ekonomik olarak AB’nin insafına kalmış Yunanistan’da meydana gelen eylemlere YUNAN basının bakışı vs. incelendiğinde; yazılı ve görsel basın organları/unsurlarının kendi ülke menfaatlerine aykırı bir cümle veya bir ifadeleri olmadığını görürüz. Oysa ülkemiz yazılı ve görsel basını sözde reyting ve/veya tiraj amacı ile fütursuzca ülkemiz aleyhine olabilecek, milletin sağlığını bozabilecek işlem ve eylemleri kare kare veya manşetten yayımlamaktan hicap duymazlar.
Fikri hür milli bir şahsiyetin, Milli bir Medyanın; ülkesine, milletine, çevresine, yaşadığı/hitap ettiği topluma, ailesine ve kendine velhasıl insanlığa zarar verecek işlem ve eylem içinde olması düşünülemez.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.