SÖZÜN ÖZÜ (Milli Eğitim -4-)

MİLLİ EĞİTİM -4-
(Araştırma)
“Fulbright Komisyonunda 2012 Komisyonunda 3Amerika‘lı, 5Türk bulunmaktadır.Yani bu durumda dengeler değişmiş gibi görünmektedir.
Hayır, komisyonun Türk üyelerinin tamamı Amerika‘nın has hizmetkarı olduğundan , artık Amerikalı‘lar için üye sayısının 4’e 4 olması gerekirken 3’e 5 olması önem taşımamaktadır.
Son altmış yılın kudretli komutanları da bu hainler şebekesi komisyona karşı belirleyici bir rol alamamışlardır.
Evet dersanelerle başlayan Milli Eğitimimizin içler acısı durumu kısaca böyle.
Peki,akıllara şöyle bir soruda gelebilir:1946 dan günümüze milli ve manevi hassasiyetleri bulunan Hükümetler de kuruldu,örneğin 1980 öncesi MC Hükümetleri ve antidemokratik 28 Şubat süreci ile alaşağı ifade edilen Refahyol Hükümeti gibi Bu Hükümetler döneminde Fulbright Eğitim Komisyonu‘na neden son verilmedi?
Dikkat…!
Milli Eğitim Bakanlığı gibi hassas bakanlıklar için koalisyonlar hep kavga içinde olmuştur.Bu nedenle gerek MC Hükümetleri ve gerekse merhum Erbakan‘ın Başbakanlık yaptığı Refahyol Hükümetinde Milli Eğitim Bakanlığı diğer partilerin Milletvekillerinden oluşuyordu.
Netice olarak Ak Parti Sn İsmet İnönü‘nün bu ihanet antlaşmasını feshetmelidir ve milli bir yapılanmaya gitmelidir.
Aksi takdirde kaleler içten fethedilmeye devam edecektir.
Her gün tavuk olup tünemektense bir gün Horoz olup ötmek bir çok kişinin uyanışına vesile olacaktır.” şeklinde ifade edilmiştir.
Rahmetli Sn. Prof Dr.Oktay Sinanoğlu’nun gündeme taşıdığı bu komisyon görevini iyi yapmış olmalı ki; “Milli” eğitim öğretim sistemini yok etmiş, milli duyarlılıkların yok olmuş, materyalist davranışları sergileyen düşünme yetisini yitirmiş insan toplulukları oluşmuş, mesleki eğitim öğretiminin teorik olmaktan öteye gitmeyen din hizmetleri dahil diplomasında yazan ile çalışma hayatının örtüşmediği bilgisiz insan kaynağı ile enerji kaybı oluşmuş, her evde yaşanan çocuk ebeveyn anlaşmazlıklarının artması ile Türk aile yapısının genleri ile oynanmıştır. Bu durum; eğitim ve öğretimin görüldüğü ilkokuldan başlayarak, ortaokul, lise ve üniversite sıralaması ile zirve yaptığını her akli melekelerini yitirmemiş insanın, evinden başlayarak yakın çevre ve iş hayatını gözlemleyerek görebilir, ülkemiz milli menfaatlerine yaklaşım, söylem ve davranışlarından anlaması mümkündür.
Herkese önerim; günde en az beş dakika konu ne olursa olsun başınızı elinizin arasına alarak düşünmeliyiz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.