SÖZÜN ÖZÜ (Terörizm -3-)

TERÖRİZM ve MEDYA -3-
Kalkınmakta olan ülkeler ile tabii kaynak bakımından zengin olan ülkelerde ki medya (görsel ve yazılı basın) kurumlarının; terörizmin destekçisi başta ABD, AB, ABD’nin taşeronu İsrail ve Rusya’lı iş adamlarının olması ve/veya ortaklık ilişkisi hatta mali desteklerinin olması, yerli medya (görsel ve yazılı basın) ve unsurlarının ise, milli olmayan bir eğitim ve öğretim süreci ürünü olmalarından kaynaklı, millilikten uzak bir düşünce yapısının varlığı, cüzdanı ile millilik arasındaki tercihi, terörün ve terörist sevicilerin hatta terör devletlerinin piyonu olmuşlardır.
Kalkınmakta olan ülkeler ve tabii kaynak bakımından zengin olan ülkeler ile Ülkemiz medyanın (görsel ve yazılı basın) terör olaylarına, terörize sokak eylemlerine, tabii afetlere, ideolojik toplantı ve gösteri yürüyüşlerine, emniyet güçlerinin olaylara müdahalesine, ölümcül iş kazalarına, uçak,tren,deniz ve karayolu trafik kazaları ile spor müsabakalarında çıkan olaylara, yerli futbolculara, adli vakalara, döviz,borsa ve altın fiyatlarındaki hareketliliğe, ülke ekonomisine, üretim ve kaliteye, TUİK verilerine, yargıya,TSK’ya, TBMM’ne gibi benzer kurum ve vakalara, terörizmin destekçisi başta ABD, AB, ABD’nin taşeronu İsrail ve Rusya medyasının (görsel ve yazılı basın) bakışının paralellik göstermesi sizce ne ifade ediyor olabilir.?
Birkaç örnek
1- -ABD’de ki 11 eylül ikiz kulelere yapılan saldırı: ABD medyası buradan dünyaya servis ettiği görüntülerde bir tane ceset görüntüsü vermezken ve bu saldırı kim kimler tarafından yapıldığı hala muamma iken suçlu el kaide terör örgütüne mal edilmedi mi!suçlu el kaide terör örgütü.
-Benzer İstanbul’da yaşanan HSBC bank-sinagog saldırısı: Ülkemiz medyasının dünyaya servis ettiği ölen insanların kare kare ceset görüntüleri ! Suçlu devlet; yeterli önlem almamış ! Amaç; Türkiye’yi dünyada güvensiz ülke yapma. Kim : Türkiye medyası.
2- İsviçre- Türkiye maçında çıkan olaylar : Türkiye medyasının kare kare ülkemiz aleyhine olacak görüntüleri dünyaya servis ederek FİFA tarafından Türkiye’nin ceza alması sağlandı. FİFA ya yapılan bir itirazda FİFA cevaben; biz kararı Türkiye medyasını servis ettiği görüntüler ve gözlemci raporuna göre verdik. Türkiye medyası; suçlu Türkiye
3-2013 Gezi olayları: Dünyanın medya devleri canlı yayınlayıp ülkelerinin kirli amaçlarına hizmet ederken, Türkiye medyasının insan ölümleri için toto oynayıp yayınlaması, sosyal medya üzerinden millet kışkırtma çabaları ve sonuç dört vatandaşımızın ölümü ile milyarlarca dolar zarar. Türkiye medyasınca suçlu; Emniyet-Hükümet Türkiye
-Benzer sokak eylemleri Hamburg-Almanya: Almanya medyası olaylarla ilgilenmez, halkı sağ duyuya çağıma görevi üslenirken Türkiye’den TRT olayları canlı yayınlama ya kalkışınca Almanya tarafından kablodan fişi çekilip yayını durdurulmakla kalmayıp ayrıca para cezasına çarptırıldı. Türkiye medyasında çıt yok. Çünkü; Türkiye medyasına göre Suçlu TRT suçlu Türkiye.
4-ABD de sorgusuz sualsiz sırf zenci olduğu için veyahut Müslüman olduğu için öldürülen insanlar için öldüren polis ABD medyası tarafından suçlu ilan edilirken, Türkiye medyası böyle bir vakada bütün polis teşkilatını, buda yetmezmiş gibi siyaset kurumunu suçlu ilan eder. ABD yargısı suçlu ilan edilen polise en düşük cezayı, hatta beraat vermesine karşın Türkiye’de böyle bir vaka için yargı tarafından verilen en ağır cezalar bile kifayet etmez. Türkiye medyası; yargının verdiği kararı en ağır şekilde eleştirir ve bu yargı kararının kifayetsiz olduğu tezini ileri sürerek yargının bağımsız olmayışından siyaset kurumuna kadar herkes suçlu ilan edilir. Türkiye medyasına göre Türkiye suçludur.
5- Türkiye medyası; en iyi bir yerli sporcu için övgüleri vasat kalırken, yabancı bir sporcunun vasat bir hareket veya davranışı için “ne olacak Avrupa görmüş” övgüsünü etmekten mutlu olur.

Abdurrahman AYAR
e-mail. [email protected]

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.