SiyasetHaber Girişi : 02 Temmuz 2021 17:25

SP İlçe Başkanlığı’na Yasin Kadıoğlu Atandı

SP İlçe Başkanlığı’na Yasin Kadıoğlu Atandı

Yasin Kadıoğlu, uzun yıllar milli görüş çizgisinde mücadele eden ilçemizin önde gelen isimlerinden biri.

Mevcut İlçe Başkanı Efrail Ozan’ın İl Yönetim Kuruluna girmesi dolayısı ile Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanlığı’na Yasin Kadıoğlu atandı.

İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı tarafından ilçe başkanlığına atanan Yasin Kadıoğlu çeşitli dönemlerde Belediye Meclis Üyesi Adayı ve 2015 Genel Seçimlerinde de Milletvekili adayı olarak Saadet Partisi’ni temsil etmişti.

Pendik Merkez’de aile şirketi olan inşaat firmasında yöneticilik yapan KADIOĞLU, Doğu Mahallesinde ikamet etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Yasin Kadıoğlu Kimdir:

1976 Üsküdar doğumlu olan KADIOĞLU, aslen Trabzon Köprübaşı’lıdır. İlkokulu Kaynarca ilköğretim okulunda, ortaokul ve liseyi Pendik Lisesi’nde tamamladıktan sonra sırasıyla Kocaeli Üniversitesi İnşaat Teknikerliği, Azerbaycan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini ise Sakarya Üniversitesi Mahalli İdareler ve Şehircilik Bölümü’nde tamamladı.
Lise ve Üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakıflarında görev alan KADIOĞLU, siyasi hayatına ise Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde çeşitli görevlerde bulunarak devam etmiştir. 2009, 2014 ve 2019 Yerel Seçimlerinde Pendik Belediye Meclis Üyeliği Adaylığı, 2015 Genel Seçimlerinde ise İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adaylığı yapmıştır. Sivil toplum kuruluşlarının varlığını önemseyen Kadıoğlu, başta AHİSİAD (Ahi Sanayici İş Adamları Derneği),PTD (Pendik Trabzonlular Derneği),İstanbul Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yapmaktadır.