PendikHaber Girişi : 11 Temmuz 2024 16:25

Srebrenitsa Fotoğraf Sergisi Başladı

Srebrenitsa Fotoğraf Sergisi Başladı
Srebrenitsa Fotoğraf Sergisi Başladı

Pendik Belediyesi, Srebrenitsa Soykırımı'nın 29. yıl dönümü vesilesiyle düzenlediği Fotoğraf Sergisi'ni Atatürk Kültür Merkezi'nde açtı. Sergi, 8 bin 372 Bosnalı Müslüman şehidin anısına adanmış olup, 14 Temmuz Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık kalacak.

 

 

Sergide, Bosnalı Müslümanların yaşadığı acıları gözler önüne seren 24 etkileyici fotoğraf yer alıyor. Fotoğraflar arasında toplu mezarlar, tahrip edilmiş binalar ve Aliya İzzetbegoviç'in dua ederken çekilmiş fotoğrafı gibi simgesel görüntüler bulunuyor.

 

 

Bu sergi, soykırımın derin izlerini hatırlatarak tarihsel bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

 

 

11 Temmuz 1995'te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerinin Srebrenitsa'yı ele geçirmesinin ardından, Srebrenitsa ve çevresindeki yerleşimlerde en az 8 bin 372 kişi acımasızca katledildi, çok sayıda aile evlerinden sürgün edildi. Bu olay, Avrupa'da II. Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul ediliyor ve Srebrenitsa Soykırımı olarak nitelendiriliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.