GündemHaber Girişi : 29 Mart 2023 18:04

SUBÜ’den MYO akademisyenlerine eğitim

SUBÜ’den MYO akademisyenlerine eğitim

Eğitimde Teknoloji Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız, ‘Bilimsel Araştırma Projelerine Genel Bakış’ başlığıyla fikirden projeye geçiş evresine değinerek, bir fikrin projelendirme etaplarında özgün bedel, yapılabilirlik, formül ve yaygın tesirin tümünün düzgün olması gerektiğini vurguladı.

Yıldız, proje grubunun oluşturulmasında, araştırma imkanlarına sahip farklı üniversitelerden araştırmacıların seçilmesinin de bütçe idaresi açısından kıymetli olduğunu belirterek, farklı örnek proje başlıkları üzerinden hedef ve amaçları, faaliyetler, muvaffakiyet ölçütleri ve risk idaresine dair bilgileri iştirakçilerle paylaştı.

Eğitimin bir öbür sunumu ‘TÜBİTAK 1002 Proje Deneyim Paylaşımı’ başlığı altında Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Hoş tarafından gerçekleştirildi.





Yürütücülüğüne devam ettiği TÜBİTAK 1002 projesinden örnekleri sunarak proje yazımında dikkat edilmesi gereken noktaları aktaran Doç. Dr. Hoş, proje metninde özgün pahası ve idaresinin görseller ile anlatılmasının altını çizdi.

Güzel, projelerin olumsuz sonuçlanması durumunda panel raporlarının incelenmesi, proje teklifine sahip çıkılması ve gerekli düzenlemeler yapılarak tekrar sunulması gerektiğini de lisana getirdi.

Eğitimin son kısmında ise Teknoloji Transfer Ofisi uzmanlarından Öğr. Gör. Hasret Eryılmaz, programın tanıtımı, müracaat öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken konular ile elektronik müracaat süreçlerine ait bilgi paylaşımında bulundu.

Hibya Haber Ajansı