GündemHaber Girişi : 26 Eylül 2024 15:49

Süleyman Turan Servis Ücretlerinin Pahalılığına Dikkat Çekti

Süleyman Turan Servis Ücretlerinin Pahalılığına Dikkat Çekti
Siyasetçi ve İş İnsanı Süleyman Turan, özel okullardaki servis ücretlerinin pahalılığına vurgu yaptı.

Süleyman Turan, Kendi çocuğu için ödediği servis ücretinin, normalin 3 katı fazlası olduğunu fark eden Turan, konuyu yargıya taşıdı. Hak arayışındaki Turan’ın çocuğu bu yüzden servise alınmadı.

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Süleyman Turan şu sözlere yer verdi:

“Sevgili, Özel okul servis mağdurları. Uzun zamandır özel okullardaki servis ücretlerinin yüksekliği ilgili kamuoyunda meşgul eden bir gündem vardı. Son kurbanı da herhalde biz olduk. Oğlumu bu sene Bahçeşehir Koleji Kartal Lise okuluna (@bahcesehir_k12) yazdık. Servis ile ilgili okul, City Turizm ( @cityturizmcom) ile anlaşma yaptığı için bizde mecbur bu şirketin servisine yazdık. Maltepe’den Kartal’a ( 11.4 km ) olan servis güzergahımız için bizden 95.170 tl ücreti peşin aldılar. Daha sonra bu ücretin çok yüksek alındığını duyunca, hem IBB ulaşım Müdürlüğü, (@ibbutk) hem de Servisçiler Odası ile görüşmemde yasal alınması gereken ücretin 3 katını benden aldıklarını öğrendim.

Bunun üzerine okul yönetimi ve servis yetkilileri ile görüşüp, UKOME’nin (@4444154) belirttiği ücretten daha fazla alınan ücretin iadesi talep ettim. Fakat bununla ilgili defalarca yaptığımız görüşme sonunda bir sonuç çıkmayınca yasal yollara başvuracağımı hem okul yetkililerine, hem de servis yetkililerine ilettim. Bana da yasal yollara başvurabileceğimi servis yetkilileri söyledi. Bunun üzerine konunun çözülmesi için Kartal Kaymakamlığı (@Kartal_Kaymakam) bünyesinde bulunan Tüketici Hakem Heyetine başvurumu ve şikayetimi ilettim.

Bu girişimimden sonra, okul ve servis yetkilileri beni arayıp, durum ile ilgili şikayetimi geri çekmemi buna karşılık, ücret iadesi yapılacağını ve oğlumun servisten çıkarılmasını teklif ettiler. Bende oğlumu servisten çıkarmamın söz konusu olamayacağını ve ücret iadesini istemediğimi, bu durumda hem biz hem de oğlumun mağdur olacağını belirtip kabul etmedim. Fakat bu konuşmamızdan sonra daha adil bir çözüm beklerken, dün itibariyle servis yetkilisi beni arayıp, bu akşam servis oğlunuzu eve bırakacağını ama yarın sabah evden alınmayacağını belirtip, kendilerini dava ettiğim için sözleşmeyi tek taraflı fesih ettiklerini ve ücreti de iade edeceklerini belirtiler. Bende kendilerine bu davranışlarının haksız ve hukuksuz olduğunu, sözleşmeyi neye istinaden fesih ettiklerini sorduğumda, üst yönetimin kararı olduğunu belirtip kapattılar. Bunun üzerine okul müdürü ile görüşüp yaşadığımız mağduriyeti ilettim fakat okul olarak buna bir çözüm bulamadıklarını tarafıma ilettiler.

Bugün sabah itibariyle oğlum servisi beklerken, servis şoförü kendisini almadan yoluna devam etti. Oğlum psikolojik olarak çok etkilendi ve üzüldü. Avukatımızla beraber tüm hukuki yollara ve yerlere başvurduk ve başvurmaya devam edeceğiz. Ama asıl sorun şu, buradan sayın Cumhurbaşkanımıza, İBB Başkanımıza, Kartal Kaymakamımıza, Kartal Milli Eğitim Müdürümüze, tüm basınımıza ve tüm özel okul sahiplerine seslenmek istiyorum.

Bu özel servis şirketlerinin yarattığı ücret terörüne, mağduriyetlere daha ne kadar göz yumacaksınız. Bu adaletsizliği, hukuksuzluğu ve ben yaptım uyguluyorum tavrını, ortadan kaldırmak sizin boynunuzun borcu. Lütfen bu sorunlara bir çözüm bulun ve gerekli yasal haklarımızı koruyun.

Bu konuda özellikle sosyal medyada sesimiz olmanızı ve destek vermenizi rica ediyorum.”


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.