TAPU KADASTRO DA SORUNUZ VARSA ÇÖZÜM ÖNERİMİZ VAR

TAPU –KADASTRO DA SORUNLARINIZ VARSA ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ VAR

Merhabalar ;

Öncelikle kendimi tanıtmak isterim.

İsmim Yunus GÖRÜR Osmaniye Emekli Tapu Müdürüyüm; ERZİN – 1960 doğumluyum. İlk Okulu Erzin Atatürk ilkokulunda ve orta tahsilimi de Erzin Orta okulunda yaptıktan sonra 1974 yılında doğduğum yerden Lise tahsili mi yapmak üzere ayrıldım. Sırasıyla İskenderun Ticaret lisesi nde başlayıp 1 ve 2. Sınıfta Amasya Ticaret Lisesinde okudum ve üçüncü sınıfta İstanbul Sultanahmet Ticaret Lisesinden 25 Mayıs 1977 tarihinde mezun oldun. Aynı yıl Ankara Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi Müdürlüğüne kayıt oldum. Sekiz ay sonra kura sonucu Aydın Bölge Tapulama Müdürlüğünde Tapulama -Kadastro Teknisyeni olarak göreve başladım. 6 Haziran 1980 de Mersin Bölge Tapulama Müdürlüğüne tayin oldum. 5 Mart 1982 günü askerlik nedeniyle ayrıldım. 15 Aralık 1983 de  Asker dönüşü Mersin 1.Bölge Tapu Sicil Muhafızlığında Muhafız muavini olarak atandım. Bundan sonra sırasıyla Düziçi Tapu Müdürlüğü, Belen tapu müdürlüğü , Yüreğir Tapu Müdürlüğü Müdür Yardımcısı olarak çalıştım.  14 Nisan 1997 günü Osmaniye ili Hasanbeyli ilçesine Tapu Müdürü olarak , 1 Temmuz 2000 günü Toprakkale Tapu Müdürü olarak,. 25 Mart 2005 günü Osmaniye Tapu Müdürü olarak atandım. 24 Mart 2008 günü 30 yıl 7 ay Maaşa müstahakan emekli oldum. Kayseri Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar programcılığı ve Anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesi kamu yönetimi bölümünden mezun oldum.


 

 

 Emekli olduktan sonra da sistemden ve hayattan uzakta kalmamak adına Uzman Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı firması kurdum. Önceden sadece işlemi yapan tarafta idik şimdi ise vatandaş bölümündeyiz. Daha önce 30 yıl devlet memuru olarak görev yaptığım sektörde 15 yıldır da özel sektör olarak görev yapmaktayım. Her iki taraftaki sorunları ve sorumlulukları yaşayan biriyim.

 Bu ülkedeki vatandaşların yarıdan fazlasının tapu ve kadastro ile ilgili aileden gelen problemleri olduğunu tahmin ediyorum. Bunlar eski tapu kayıtlarından gelen miras haklarının ve kadastro sonrası oluşmuş tapulardan doğan miras haklarının çözüme kavuşturulması ayrıca alım -satım işlerinde karşılaştıkları sorunlar ve çözümleri müteahhitlerin ve vatandaşların kat karşılığı sözleşme imzalanması, kat irtifakı- kat mülkiyeti işleri , kentsel dönüşüm işleri ,  tevhit – ifraz-yola terk cins tashihi , rizai taksim, gibi sorunlarını çözmekteyim.

30 yıllık Devlet kültürü ile 15 yıllık Özel sektör  bilgi ve deneyimimle Tapu Kadastro daki varsa sorunlarınız benimde çözüm önerilerim var diyorum .

Sizlerin olası sorunlarınıza çözüm önerileri sunmak için bekliyorum.

Herkese sağlıklı huzurlu mutlu günler diliyorum. 7/9/2023

                                                                                                                                    Yunus GÖRÜR

Uzman Gayrimenkul Yatırım & Danışmanlık Hizmetleri

İstiklal Mahallesi Cevdet Sunay Caddesi N0; 3

Kişioğlu Plaza İş Merkezi Kat 3 no: 311

Tel ; 0(536) 436 66 26      OSMANİYE

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.