TARİHE KARIŞMIŞ ‘ÇOCUK PARKLARI’

Park denince çocuklar gelirdi aklımıza eskiden; Ellerinde
oyuncak ‘Tabancalar’ değil,rengarenk misketler,toprak yükledik leri plastik kamyonlar vardı. Körebe,saklanbaç,çelikçomak,sek sek gibi oyunlar oynarlardı parklarda.En çok ‘misket yutmaca’ile eğlenirlerdi.
Kelebeklerin peşine takılır,karıncaların yuvalarına taşıdıkları kocaman yiyecekleri taşımalarını şaşkınlıkla izler;çoğu bitkinin adını bilir, ‘Sokak hayvanları’na dokunarak, hayvanlar hakkında bilgi sahibi olurlar, hatta komşu bahçeler den meyve ‘aşırırlar’dı.
Günümüz ‘Z’kuşağı ne yazık ki bu anlattıklarımın hiç birini yaşama şansına sahip olamıyor.Bu gidişle olamayacak gibi.Bu yüzden yerel yönetimlere Z kuşa- ğının bu özlemlerini giderme gibi bir hükümlülüğü var bence.
Başkan Cin bu konuda 2.adımı Esenyalı Mahallesi Seyrantepe Sokak üzerinde projelendirildi. Çocuklar rengarenk boyanmış bu alanda eski geleneksel sokak oyunları oynayabilecek.
Pendik Belediyesi tarafından ilki Esenler Mahallesi’nde kurulan çocuk oyunları sokağının ikincisinin çalışmalarına Esenyalı Seyrantepe Sokakta başlandı.Belirli günlerde semt pazarının da kurulacağı toplam 652 metrekare genişliğindeki sokakta, zemin oyunları bulunacak. Aileler oturma gruplarında dinlenirken,çocuklar trafiğe kapalı güvenli ortamda sek sek ve labirent gibi eski sokak oyunlarını keyifle oynayabilecek. Alanda hayvanlar aleminden gezegenlere kadar farklı bilgilerin eğlenceli görsellerle yansıtıldığı tabelalar da bulunacak.Teşekkür ederek başarılar diliyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.