SiyasetHaber Girişi : 16 Ekim 2023 13:24

Tarık Balyalı: Pendik ve Tuzla Belediyelerinin özel kalem müdürlüğü bütçeleri İBB’nin neredeyse 2 katı!

Tarık Balyalı: Pendik ve Tuzla Belediyelerinin özel kalem müdürlüğü bütçeleri İBB’nin neredeyse 2 katı!

İBB CHP Grup Başkanvekili ve Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Balyalı; “Pendik ve Tuzla Belediyelerinin özel kalem müdürlüğü bütçeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özel kalem müdürlüğü bütçesinin neredeyse 2 katı!” dedi.

Tarık Balyalı, Pendik Belediyesinin Ekim ayı meclis toplantısında açıklamalarda bulundu. Balyalı yaptığı konuşmasından bir kesiti sosyal medya hesabında paylaştı.

Balyalı video paylaşımında şu sözlere yer verdi: “Tuzla Belediyesinin Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinin 37 milyon gibi bir rakam olduğu ifade edildi. Ben de Pendik Belediyesinin Özel Kalem Müdürlüğünün bütçesine baktım 27 milyon küsuratlı çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Özel Kalem Müdürlüğünün bütçesini incelediğimde ise 2023 yılında 9 Milyon Lira, 2024 yılında 13 Milyon Lira olarak belirlemişiz. Özel kalem müdürlüğü harcamasını İBB ile karşılaştırdığımızda ciddi oradan yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bir yerde ilçe belediyesi bir yerde büyükşehir belediyesi. Bu ciddi bir çarpıklığı ifade eder.”