DünyaHaber Girişi : 06 Mart 2023 11:50

TD SYNNEX, ilk Kurumsal Vatandaşlık Raporunu yayımladı

TD SYNNEX, ilk Kurumsal Vatandaşlık Raporunu yayımladı

TD SYNNEX (NYSE: SNX); ticari faaliyetleri, çalışanlar, toplumlar, tahlil sağlayıcılar, müşteriler ve yatırımcılar için uzun vadeli kıymet sağlamaya yardımcı olan çevresel, toplumsal ve yönetişim (ÇSY) alanlarında kaydettiği ilerlemeyi gösteren stratejik çalışmalarına yer verdiği birinci Kurumsal Vatandaşlık Raporunu yayımladı.

TD SYNNEX’in geçen yıl kurumsal vatandaşlık programını başlattığında paylaştığı çerçeveyi daha ayrıntılı bir şekilde tanımlan rapor,  şirketin hedefleriyle örtüşen ve küresel organizasyon genelinde ölçeklendirilebilen uyumlu stratejisini de yansıtıyor. Ayrıca TD SYNNEX’in daha sağlıklı bir gezegen inşa etme, iş gücünde çeşitliliği artırma ve muhtaçlık sahiplerinin teknolojiye erişimini sağlama konusundaki kararlılığını da ortaya koyuyor.

TD SYNNEX CEO’su Rich Hume yaptığı açıklamada, “İşimizi büyütme yaklaşımımız, sürdürülebilirliği operasyonel uygulamalarımızın merkezine yerleştirecek biçimde gelişiyor. İnovasyona, insanlara ve gezegene olan derin bağlılığımız, daha kapsamlı gayemizi yerine getirmek için temel ehemmiyet taşıyor. Müşterilerimize, iş arkadaşlarımıza ve toplumlarımıza hizmet etme biçimimizi geliştirmeye ve yatırım yapmaya devam ederken, esaslı şirketlerimizi bu ortak noktaya taşıyan prensipleri temel alıyoruz.” dedi.

Faaliyetleri ve paydaşları için en kıymetli olan ÇSY bahislerini belirlemek ve önceliklendirmek için 2021’in sonlarında ve 2022’nin başlarında yaptığı bir önceliklendirme değerlendirmesinin akabinde TD SYNNEX’in, kurumsal vatandaşlık kültürünü yerleştirmek için küresel organizasyonunda ÇSY stratejisini operasyonel hale getirmek için aktif olarak çalışmalar yaptı. TD SYNNEX’in temel Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Gayelerine nasıl katkıda bulunduğuna dair detaylı datalar de sunan rapor bu alanda bir kıyaslama ölçütü olarak pahalandırılacak ve yıllık performansı ortaya koymak için kullanılacak.

TD SYNNEX Global Sorumluluk Yöneticisi Adam Rutstein ise açıklamasında şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl boyunca, şirketimiz genelinde emelimize uygun bir ÇSY çerçevesini itinayla geliştirdik. Bu rapor, bugün nerede olduğumuzu ve manalı amaçlarımıza ulaşma planlarımızı belirlemede değerli bir kilometre taşını temsil ediyor.”

Raporda 2022 yılında öne çıkan kurumsal vatandaşlık hususları şu formda özetlendi:

Çevresel:

TD SYNNEX, iklim konusuna odaklanmasının ve sera gazı emisyonlarını azaltma gayretlerinin bir modülü olarak, 2045 yılına kadar global olarak net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşma taahhüdünü içeren Bilim Temelli Maksat Teşebbüsü (SBTi) Ticari Hedef taahhüdünü imzaladı.  Şirket, birinci kere 2022 yılında CDP’ye (Karbon Saydamlık Projesi) raporlama yaptı ve EcoVadis’ten bronz madalya aldı. Ayrıyeten şirket, çevresel tesirlerini en aza indirmek için etraf idare sistemleri uyguluyor ve ISO 14001 üzere milletlerarası standartları gözetiyor.

TD SYNNEX, “Sürdürülebilirlik Temelleri” ve “Döngüsel Ekonomi” odaklı dersleri içeren modül tabanlı bir sürdürülebilirlik eğitim programı başlattı ve 12 TD SYNNEX lokasyonunu Energy Star, LEED yahut BREEAM sertifikalı ofisler olarak tescil etti. Şirket ayrıyeten global bir sürdürülebilirlik çalışma kümesi ve “Sürdürülebilir Taşımacılık ve Lojistik” ile “Döngüsel Ekonomiye” odaklanan uzmanlık üniteleri kurdu.�

Şirket ayrıyeten TD SYNNEX Renew taşınabilir aygıt değişim programı aracılığıyla yaklaşık 350.000 taşınabilir aygıtı çöp alanlarından kurtardı ve Treedom ile bir iştirak kurdu. Herkesin dünyanın farklı ülkelerinde ağaç dikmesine imkan tanıyan bir platform olan Treedom, TD SYNNEX’in her çalışanı için bir ağaç dikti ve gelecekteki yeni çalışanlar için de bir ağaç dikmeye de devam edecek. Bu kapsamda bugüne kadar Doğu Afrika’da 30 bin 256 ağaç dikildi.

Sosyal:

TD SYNNEX’in sosyal sorumluluk taahhüdü, çalışanları ve liderlik ekipleriyle başlıyor. TD SYNNEX, 2030 yılına kadar kendini kadın olarak tanımlayan kişilerin temsilini iş gücünde yüzde 50’ye liderlik rollerinde ise yüzde 40’a çıkarmayı ve ücret, yan haklar ve terfi eşitliği programlarını genişletmeyi taahhüt ediyor.

TD SYNNEX’in çeşitlilik eşitlik kapsayıcılık (DEI) stratejisinin kıymetli bir bileşeni de benzeri geçmişlere yahut ilgi alanlarına sahip çalışanların ortak tecrübeleri tartışmaları ve amaçlar belirleyip bunlara ulaşmaları için ortam sunan kurumsal takviye kümelerini (BRG’ler) destekleyip büyütmek. Geçen yıl boyunca mevcut kümelerin genişletilmesi ve iki yeni BRG’nin oluşturulmasıyla BRG’lere katılan çalışanların sayısı da arttı. Oluşturulan yeni Embrace kümesi kültürel, etnik ve dini farklılıkları takdir etmeye, sıcak ve eşitlikçi iş yerini teşvik etmeye odaklanırken Rise kümesi Asyalı ve Pasifik Adalı çalışanları desteklemeye ve ilerlemelerine katkıda bulunmaya odaklanıyor.

Dijital uçurumu kapatma taahhüdünün bir modülü olarak TD SYNNEX, yetersiz hizmet alan topluluklara aygıt, dijital yetenek eğitimi, internet kontağı ve teknik dayanak sağlıyor. Bu gayeyle toplumsal bir teşebbüs olan Human I-T ile iş birliği yapan şirket, 20 bin hanenin dijital olarak donatılmasına yardımcı oldu ve 60 bin kişinin hayatına dokundu.

Yönetişim:





Kapsayıcılık, iş birliği, dürüstlük ve harikalık kıymetlerine bağlı olan TD SYNNEX, en âlâ uygulamalara, lokal ihtiyaçlara ve çalışanlarının, müşterilerinin, tahlil sağlayıcılarının, yatırımcılarının gereksinimlerine dayanan güçlü bir kurumsal yönetişim geçmişine de sahip.

TD SYNNEX, 2022 yılında bu esaslı geçmişini, Hizmet Eden Liderlik modeli altında bir kültür oluşturarak, Global Sorumluluk Grubu ve Sürdürülebilirlik Çalışma Kümesi da dahil olmak üzere bir kurumsal vatandaşlık liderliği ve yönetişim yapısı kurarak ve Global Sorumluluk Yöneticisi ve Global Sürdürülebilirlik Müdürü rollerini oluşturarak daha da sağlamlaştırdı.

TD SYNNEX’in 2022 Yılı Kurumsal Vatandaşlık Raporunu indirmek ve topluma, paydaşlarına ve ÇSY hedeflerine ve yol haritasına yönelik taahhütleri hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.tdsynnex.com/us/en/about-us/corporate-citizenship.html adresini ziyaret edebilirsiniz. Şirket Kurumsal Vatandaşlık ilerlemesi raporlarken, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG’ler),Sürdürülebilirlik Muhasebesi Standartları Şurası (SASB) Standartları ve İklimle İlgili Finansal Açıklamalar Misyon Gücü (TCFD) dahil olmak üzere milletlerarası kabul görmüş standartları, kılavuzları ve referans çerçevelerini dikkate aldı. Şirket, CDP ve EcoVadis aracılığıyla hususa özel ek ÇSY bilgilerini de erişime sunuyor.

Hibya Haber Ajansı