TeknolojiHaber Girişi : 17 Mart 2023 14:04

TD SYNNEX, Veeam’in Türkiye’deki yetkili dağıtıcısı oldu

TD SYNNEX, Veeam’in Türkiye’deki yetkili dağıtıcısı oldu

Türkiye’nin dijital dönüşümünü hızlandırmak amacıyla güçlerini birleştiren TD SYNNEX Türkiye ile Veeam Türkiye’nin yeni iş birliği sayesinde şirketler doğal afetler, fidye yazılımları, siber tehditler üzere tüm berbat senaryolar karşısında Veeam’in güvenliği merkeze oturtan çözümlerden faydalanacak. Buna ek olarak günümüzün en popüler bulut bilişim teknolojilerinden biri olan Kubernetes ortamlarında da işletmeler, verilerini daha iyi yönetebilecek ve işlerini daha güvenli bir şekilde yürütebilecek.

IDC’nin raporuna nazaran dünya çapında 10 milyar doları aşan bir büyüklüğe ulaşan data replikasyonu ve müdafaa dalında, Türkiye’de çok önemli bir iş birliğine imza atıldı. Bilişim teknolojileri ekosistemi için dünyanın en büyük küresel dağıtıcılarından olan TD SYNNEX Türkiye ile verilerin yedeklenmesi, kurtarılması ve yönetimi alanında modern çözümler sunan Veeam Türkiye, şirketlerin dijital dönüşümünü hızlandırmak amacıyla güçlerini birleştirdi. Yapılan iş birliği ile TD SYNNEX Türkiye, Veeam’in emniyetli yedekleme, kurtarma ve data idaresi tahlilleri sağlayıcısı olma vizyonu doğrultusunda sunduğu tüm çağdaş tahlillerin ülkemizdeki yetkili dağıtıcısı oldu. Veeam’in yüzde 11’lik hisse ile dalın en büyük ikinci markası olması da bu muahedeyi ülkemiz için daha kıymetli hale getiriyor. �

İş birliği kapsamında TD SYNNEX’in dağıtımını üstleneceği ürünleri içerisinde Veeam Backup & Replication v12 çözümünün yanı sıra Kubernetes ortamları için sunulan teknolojiler de yer alacak. Veeam’ın Backup & Replication v12 tahlili, bulut ortamlarına güvenlik odaklı daha fazla özellik getiriyor. Bu tahlilde depolama konusunda bulut tabanlı aracıların dahil olduğu ek özellikler yer alıyor. Ayrıyeten fidye yazılımlara karşı daha süratli kurtarma ve siber tehditlere karşı daha fazla muhafaza sunan özellikler de bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra bu tahlilde şirketlerin operasyonları kolaylaştıran, verimlilik için optimize edilmiş ek kurumsal uygulama takviyesi ve yenilikler de mevcut. Bunlara ek olarak günümüzün en tanınan bulut bilişim teknolojilerinden biri olan ve kendi içinde birçok mikro bileşeni bulunan Kubernetes ortamlarında da işletmeler, bilgilerini daha uygun yönetebiliyor ve işlerini daha inançlı bir formda yürütebiliyor. Taammüden by Veeam K10 eseri ile Kubernetes ortamlarında çalışan iş yükleri uygulama düzeyinde ve tüm bağlı bileşenleri ile yedeklenebiliyor.

“Bulutta muhafaza edilmeyen verilerin kurtarılması imkansız olabilir”

Yaptıkları iş birliği hakkında açıklamada bulunan TD SYNNEX Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı, “Verilerin yedeklenmesi, kurtarılması ve idaresi alanında çağdaş tahliller sunan dünyanın önde gelen markalarından Veeam ile yaptığımız iş birliğini duyurmaktan memnunluk duyuyoruz. Research and Markets’in araştırmasına nazaran giderek güçlenen bulut bilişim pazarının, 2028 yılına kadar 1 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Bulut teknolojileri yaygınlaştıkça dataların bulut ortamlarında yedeklenmesi,  replikasyonunu ve güvenliğini kolaylaştıran tahlillere de gereksinim artıyor. Böylesine bir müdafaa stratejisini uygulamanın ne kadar değerli olduğuna, maalesef şubat ayında ülkece hepimizi yasa boğan deprem felaketinde de şahit olduk. Bu kadar büyük bir alanda kurumsal bazda yaşanan bilgi kayıplarının ölçüsünü şu basamakta ölçümlemek mümkün olmasa da devasa boyutta olduğunu varsayım edebiliriz. Datalar bulut ortamında koruma edilmiyorsa, tesis dışında farklı coğrafyalarda da tutulmuyorsa bilgilerin kurtarılması çok sıkıntı hatta kimi vakit imkansız olabilir. Bu noktada Veeam üzere şirketlerin bulut ortamında dataların yedeklenmesini, korunmasını ve replikasyonunu mümkün kılan tahlillerin değeri de daha düzgün anlaşılabilir. Veeam bu alanda dünya genelinde önder bir pozisyondadır ve yıllardır müşterilerine en emniyetli ve tesirli yedekleme ve replikasyon tahlillerini sunuyor. Kullanımı kolay, süratli ve tesirli yedekleme tahlilleri sunarak, işletmelerin bilgi kaybı riskini en aza indirmelerine yardımcı oluyor. Bu kapsamda Veeam’ın dağıtımını da üstleneceğimiz ürünleri içerisinde yer alan Backup & Replication v12 çözümünün yanı sıra Kubernetes ortamları için sunduğu teknolojiler ile şirketlerin dijital dönüşümüne büyük katkılarda bulunacağız. Veeam ile birlikte, Türkiye’deki işletmelerin en yeterli teknolojik tahlilleri kullanarak daha inançlı ve verimli bir halde çalışmalarını sağlayacağız. Ülkemizin dijitalleşmesi yolunda sahip olduğu gerçek potansiyeli ortaya çıkarmaya değerli katkılarda bulunacak iş birliklerimize devam edeceğiz.” dedi.



“Global çapta 1 milyar dolar satış sayısını geçtik”





Veeam Türkiye Ülke Müdürü Kürşad Sezgin ise açıklamasında şunları söyledi:

“Veeam olarak 16 yıldır dünyanın çeşitli yerlerinden işletmelerin faaliyetlerini kesintisiz bir formda sürdürmelerine yardımcı oluyoruz. Fortune 500’ün yüzde 81’i ve Küresel 2 bin şirketlerinin yüzde 70’ininde dahil olduğu dünya çapında 450 binden fazla müşterimiz bulunuyor. Veeam’in ‘tek platform’u bu müşterilerimizin tüm iş yüklerini korur. Bu iş yükleri ortasında bulut, sanal, fizikî, SAAS üzere ortamlar bulunuyor. Portföyümüzde yer alan tahlillerimiz ile fidye yazılıma karşı muhafaza sağlıyor, modüler ve bulutta mahallî bir yapı sunuyor, hibrit ve çoklu bulut için bulut mobilitesi ve takviyesinde bulunuyoruz. Ayrıyeten yazılım tarifli ve altyapıdan bağımsız yapıya ve anında kurtarma özelliklerine sahip bu tahlillerimizi esnek dağıtım seçenekleri ile müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bu yaklaşımımız sonucunda muazzam bir büyüme elde eden Veeam, küresel çapta 1 milyar dolar satış sayısını geçti. 2022’nin ikinci çeyreğinde yıllık yinelenen gelir bazında (ARR) bir önceki yola göre yüzde 22 artış elde ederken 18 çeyrek boyunca çift haneli rakamlarla büyümeyi başardık. Ayrıca IDC’ye nazaran, EMEA bölgesinde 2022’nin ilk yarısında veri replikasyonu ve koruması pazarında 1 numaralı sağlayıcı olarak bölgesel pazar payında liderliğimizi de koruyoruz. Diğer yandan yedi yıldır Gartner tarafından Magic Quadrant Kurumsal Yedekleme ve Kurtarma Yazılım Çözümleri Lideri olarak seçilirken yine Gartner Magic Quadrant’ta üst üste 3 yıl ise Yönetici Yeteneği En Yüksek kurum olarak konumlandırılıyoruz. TD SYNNEX ile yaptığımız iş birliğimiz ile yalnızca üstün teknolojilerimizi Türkiye pazarına sunmakla kalmayacak birebir vakitte katma pahalı hizmet modelinden de faydalanacağız. TD SYNNEX’in deneyiminden faydalanarak Türkiye pazarındaki iş ortaklarımıza çok uygun şartlarda ürün ve hizmetlerimizi sunma imkanı bulacağız.”

“İş birlikteliğimiz ile Türkiye’ye ve kesimimize güç katacağına inancımız tam”

Veeam Türkiye Dağıtıcılar ve Servis Sağlayıcılar Kıdemli Satış Yöneticisi Onur Karabulut da “Yüzde 100 kanal modelimiz ile iş ortaklarımızı kesin olarak ekosistemin merkezine yerleştiriyoruz. Böylece iş ortaklarımızın büyümesini hızlandırıyor, işleri ve müşterileri için muhafaza sunarak onları güçlendiriyoruz. Global boyutta yüzde 100 indirekt olarak yürürlüğe koyduğumuz ProPartner Programımızın en öndeki temsilcileri dağıtıcılarımız, Türkiye bilişim ekosistemine Veeam Lisans dağıtımını yapmalarının yanı sıra temsil ettikleri öteki üretici firmalar ile ortak iş geliştirme sürecinin en anahtar kesimlerinden biri olarak yerlerini alıyorlar. Dağıtıcılarımız Türkiye dahilinde 988 iş ortağımızla bir arada 8 bin den fazla müşterimize hizmet götürüyorlar. Veeam dağıtıcılarının katma pahası, müşterilerin Veeam tahlillerine daha kolay erişmelerini, daha faal bir halde kullanmalarını ve daha yüksek bir verimlilik elde etmelerini sağlıyor. Tüm bu çalışmaları yalnızca finansal güçleriyle değil tıpkı vakitte eğitim mevzularında, satış öncesinde ve esnasındaki süreçlere dahil olarak yönetiyorlar. Veeam Türkiye’nin TD SYNNEX ile iş ortaklığına imza atmasının en önemli nedenlerinden biri de Veeam’in 2023 stratejisinde yer alan ve artan bir ivmeyle büyüyerek değişen kesimimizde, şirketlere ve onların müşterilerine akıllı data idaresi, güvenlik, yedekleme ve replikasyon mevzularının başı çektiği alanlarda süratli ve kaliteli hizmetler sunabilecek olmamızdır. Müşterilerimizin eserlerin seçimi, tahlillerin bir ortaya getirilmesi ve uygulanması konusunda birinci elden desteklenmesi gün geçtikçe değerini artırıyor. TD SYNNEX ile iş birlikteliğimizin hem makro ölçekte ülkemize hem de teknolojik alanda bölümümüze güç katacağına inancımız tam. TD SYNNEX Türkiye’nin katma pahası, müşterilerimizin Veeam tahlillerine daha kolay erişmelerini, daha aktif bir halde kullanmalarını ve daha yüksek bir verimlilik elde etmelerini sağlayacak.” halinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı