GündemHaber Girişi : 12 Nisan 2023 12:50

TDP’li Uysal: “İttifak ortakları nezaket örneği sergilemedi”

TDP’li Uysal: “İttifak ortakları nezaket örneği sergilemedi”

14 Mayıs genel seçimleri için Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye Değişim Partisi Genel Lideri Mustafa Sarıgül ortasında gerçekleşen görüşme sonrasında TDP’nin Millet İttifakı’na dayanak vereceği açıklandı. Afyonkarahisar’da ittifak ortaklarının birlikte hareket etme kararı aldığı lakin TDP Vilayet Başkanlığı ile temasta bulunmaması üzerine TDP Afyonkarahisar Vilayet Lideri Kadir Uysal, mevzuya ait açıklamalarda bulundu.

“İttifak ortakları nezaket örneği sergilemedi”

Uysal, “Genel Liderimiz Mustafa Sarıgül’ün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na dayanak kelamı sonrasında Afyonkarahisar’da altılı masanın vilayet liderleri tarafından nezaket için güzel olsun diyerek ne aranıldık ne davet edildik ne de davet istediler.” diyerek, şunları söyledi:

“Kaldı ki kendileri Afyonkarahisar’da Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu için değil yalnızca kendi partilerinden milletvekili adaylarını çıkarabilmek için efor sarf ettiğini görüyoruz. Bizler Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar Vilayet Başkanlığı olarak seçim hakkını almış milletvekili adaylarımız varken çıkarmamış ve Genel Liderimiz Mustafa Sarıgül'ün nezdinde adaylarımızı kamuoyuna açıklamadık. Parası çok olan isimlerin bu partilerden milletvekili adayı olduklarını gördük”

“Bu seçimde Kılıçdaroğlu mu, vekiller mi değerli?”

Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar Vilayet Başkanlığı’nın birçok vilayet liderin yapamadığı ilçe kongrelerini yaptığını, vilayet kongrelerinde kurucu başkanlıktan seçilmiş lider olarak vazifesini sürdürdüğünü tabir eden Kadir Uysal, kelamlarına şöyle devam etti:

“Afyonkarahisar Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar Vilayet Başkanlığı’nı yok sayanı bizde seçimlerde yok sayarız. Buradan bilhassa belirtmek istiyorum bizler Genel Liderimiz Mustafa Sarıgül’ün talimatları ile Afyonkarahisar'da milletvekili çıkarmadık. Sayın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na takviye verilmesi konusunda yalnızca kendi partilerinden milletvekili çıkarabilmek için uğraşma gayretine giriliyorsa yahut masanın muahedeleri doğrultusunda CHP’nin amblemi altında yalnızca milletvekili olmak için giriliyorsa anlayalım bilelim”

Hibya Haber Ajansı