GündemHaber Girişi : 18 Nisan 2023 12:20

TEDÜ, WanTED Kariyer Günleri’nde öğrencileri profesyonellerle buluşturdu

TEDÜ, WanTED Kariyer Günleri’nde öğrencileri profesyonellerle buluşturdu

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’nun (GENÇ KONFED) ülkemizdeki 1700 genç ile gerçekleştirdiği araştırmaya nazaran iştirakçilerin %64’ü mezun olduktan sonra kolay bir formda iş bulduklarını belirtirken, neredeyse üçte biri (%31) 10’dan fazla mülakata girdiğini aktardı. Gençlerin %48’i okudukları kısmın mesleğini yaptıklarını söylerken, %22’si bu kısımlara bağlı işleri dolaylı olarak gerçekleştirdiğini belirtti.

TED Üniversitesi (TEDÜ),öğrencilerinin kesimle olan birinci temasını şimdi üniversitedeyken gerçekleştirmesi emeliyle son 7 yıldır çeşitli meslek aktiflikleri düzenliyor. TEDÜ meslek aktiflikleri adaylara birden fazla iş ve staj seçeneğini bir ortada sunarken, tıpkı vakitte tecrübeli profesyonellerin deneyimlerinden yararlanmalarını sağlıyor. 7. WanTED Meslek Günleri’nde 1000’e yakın öğrenci, kendi meslek seyahati için farklı yuvarlak masa toplantılarında çeşitli kesimlerin değerli oyuncularıyla tanışma ve mülakat tecrübesi yaşama fırsatı yakaladı.

TED Üniversitesi, üniversite meslek etkinliklerinde bir birincisi gerçekleştirdi

WanTED Meslek Günleri, dünyanın en eski ve en tesirli öğrenme sistemi olan Usta – Çırak münasebetinin temellerini atan Yuvarlak Masa Tecrübe Paylaşımı aktiflikleri sayesinde üniversite meslek etkinliklerinde bir birincisi gerçekleştirerek, öğrenciler ve profesyoneller ortasında bir networking aktifliğine dönüştü.





Farklı meslek seyahatlerinin farklı günlerde yer aldığı Yuvarlak Masa Tecrübe Paylaşımı toplantılarında, akademik meslek ile girişimcilik; STK mesleği ile öğretmenlik mesleği; üretim ve arge üzere departmanlar ile pazarlama ve insan kaynakları üzere departmanlar için farklı günlerde ve farklı masalarda tecrübeler paylaşıldı.

Etkinlik Müddetince 2000’e yakın temas

TEDÜ Kampüsü’nde düzenlenen WanTED Meslek Günleri’ne 100’den fazla yakın ulusal ve milletlerarası şirket katıldı. 3 gün süren aktiflikte toplam 6 oturum ve 600’den fazla yuvarlak masa buluşması gerçekleşti. 2000’e yakın TEDÜ öğrencisi dal temsilcisiyle birebir temas etme talihi yakaladı. WanTED Meslek Günleri’nde 1000’in üzerinde öğrencinin iştirakiyle, yüz yüze ya da online mülakat simülasyonu yapıldı. Öğrenciler bu sayede farklı dallar hakkında bilgi edinirken, birebir vakitte şirketlerin beklenti ve taleplerini anlayıp, uzun mülakat süreçlerine gerek kalmadan kendilerini hangi hususlarda geliştirebileceklerine dair yol haritası çıkarma fırsatı buldu. Aktiflik sırasında ayrıyeten 9 seminer gerçekleştirildi.

“İş dünyası ile üniversitede birinci temas”

TEDÜ öğrencilerinin şimdi okurken iş dünyasıyla temas etmesini önemsediklerini ve üniversite içi meslek aktiflikleri ile bunu desteklemeye çalıştıklarına dikkat çeken TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu hususa dair şu açıklamada bulundu: “Öğrencilerimizin iş dünyası ile birinci temasını mezun olduktan sonra değil, şimdi tahsilleri sırasında deneyimlemelerini çok önemsiyoruz. WanTED Meslek Günleri’nde merak ettiği alan ya da kesimi tanıma fırsatı yakalayan öğrencilerimiz, eşleştirme yapılan şirket ve kurum masalarında profesyonellerle buluştu ve mülakat simülasyonlarına katıldı. TEDÜ olarak öğrencilerimizi meslek planlama süreçlerinde çeşitli aktiflik ve çalışmalarımızla desteklemeye devam edeceğiz.”