TENİK TRANSFERLER LİG’DE DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ

          Trendyol Süper Lig’in 4.haftasının açılış karşılaşması Fenerbahçe ve Corendon Alanyaspor arasında gerçekleşti. Geçen hafta güçlü futbolu ile rakibini egale eden Kanarya, bugün ise evinde Alanyaspor’u konuk etti. Karşılaşmayı kazanan Fenerbahçe gibi diğer güçlü şampiyon aday takımlarının bu sezon özelinde maçlarında büyük hatalar yapmayacağını düşünüyorum.

          Avrupa takımlarının en bilinir özellikleri teknik açıdan hızlı ve takım oyununa sadık oyunculara sahip olmalarıdır. Kuzeye doğru ilerlediğimiz de ise yeteneğin belli oranda azaldığı ama fizik ve sistem takımı olmaları ile bu sıkıntıyı gidermektedirler. Trendyol Süper Lig’imiz ise Lig 1’e benzemektedir. Fizik ve kondisyonun yüksek olduğu mücadeleci lig diyebiliriz. Avrupai takımlara nazaran kendi takımlarımız mücadeleci futbol ile skoru elde etmeye çalışmaktadır. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise ekonomik kıskaçlar denilebilir. Ekonomik açıdan güçsüzleşen Türk Futbol ekosisteminde özellikle Anadolu takımlarımız kalitesi belli oranda olan futbolcuları kadrolarına katarak mücadeleci futbol ile ligde kalabilmeyi hedeflemektedirler. Corendon Alanyaspor ise bu takımlardan bir tanesi… Özellikle 2016 yılından bu yana teknik açıdan güçlü futbolcularını yavaş yavaş kaybeden Alanya ekibi mücadeleci oyun kervanına katılmak zorunda kaldı. Bugün bu oyun tarzının ligimizdeki güçlü rakiplere işlemediğini bir kez daha görmüş olduk. Geçmiş yıllara baktığımız da kapanan savunmalara karşı çözümler üretemeyen büyük takımlarımız artık kapanan savunmaları geçin, kalesine otobüs’ü çeken ekiplere karşı dahi zorlanmaz bir hale geldi. İki yıl önce Galatasaray, geçen sene Fenerbahçe ve bu sene ise Beşiktaş’ın hem modern futbol açısından hem de teknik açıdan güçlü oyuncuları kadrosuna dahil etmesi ligde ayrı bir yapı oluşturdu. Mücadeleci takımlar ile teknik takımların çarpışması söz konusu… Şampiyonluğa aday olan takımlarımızın artık çok daha rahat kazanabilecekleri gibi az hata yapabileceklerini düşünüyorum. Fenerbahçe’nin bugün ki maçta ortaya koyduğu oyun gücü de bizlere bunu gösteriyor. Her oyuncu her şeyi yapabileceği kadar oyunun ve maçın kilidini açabileceğini de kanıtlamış oldu. Fenerbahçe özelinde geçen hafta kaleci hatası ile ezici bir skorun oluştuğu düşünülse de bugün ki karşılaşma sonucunda şampiyonluk adayı olan ekiplerimizin ne denli güçlendiği saptanmış oldu. Galatasaray’ı bu noktada soru işareti görüyorum. Hala eksik noktaları var ve Okan Hocanın söz konusu eksik noktaları ivedilik ile kapatmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Lig bu sene şampiyon adayları arasında çok kıyasıya geçeceği kesin. Özellikle bugün çok güçlü bir futbol ile sahada kendini gösteren Fenerbahçe ve Beşiktaş, son şampiyon Galatasaray’ın bir hayli önünde. Geçen sene de olduğu gibi özellikle bu sene de az hata yapan takım şampiyonluğa en yakın adaydır.

          Sonuç olarak ligimizde mücadeleci takımların kendilerini artık teknik yönden geliştirecek oyunculara yönelmeleri gerekiyor. Kilit açıcı pas veya şutörlere karşı çaresiz kalınması yüksekle ihtimal… Fenerbahçe de bugün bu özelliklere sahip çok oyuncu vardı. Uzaktan kaleyi yoklayabilme özelliğine sahip Mert Hakan veya İrfan Can… Ceza sahası içerisinde kilit pas veya keskin vuruşlara sahip Tadic gibi… Fenerbahçeli oyuncular formlarını arttırmaya başladı. Önemli olan ise bu formu devam ettirebilmekte.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.