Terörizm ve ABD

Terörizm: “Topluma korku salma, insanları korkutma, yıldırma eylemlerinin tümü ve siyasal bir amaca ulaşmak için terörü bir yöntem olarak kullanma.” demektir.


ABD’nin dünya üzerinde var olan bütün terörist faaliyetlerin, kirli ilişkilerin darbe teşebbüsü veya darbelerin ya fiilen içinde veya destekçisi ya da bu türden kirlilikleri fiilen yapan kişi ve gruplar ile devletlerin (İsrail) hamisi durumundadır.

Bu durum; ABD’nin askeri ve ekonomik güç olduğu ile izah edilemez, çünkü ABD’nin Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı (Pentagon) nın ABD’nin besleyip büyüttüğü terör örgütü Taliban unsurlarınca vurulmuş, dünyanın bir çok yerinde sahada mağlubiyetler yaşamış, örneğin; Irak işgalinde ciddi bir mukavemet görmemesine hatta Irak vatandaşı olup ABD’nin uşaklığını, taşeronluğunu ( pkk/kyp ve sahte mezhep gurupları) yapan hain unsurlara rağmen binlerce askerini ceset torbaları ile ülkesine taşımış olması askeri (insan gücü) açıdan şişirilmiş bir balon, ancak askeri teknoloji acıdan güçlü, ekonomik büyüklüğünü ise emperyalizme ihale etmiş olmasına rağmen dünyanın en borçlu ülkesi olduğu bilinen bir gerçekliktir. ABD’nin; dünya üzerindeki kirli ilişkilerin, kirli oyunların, terörizmin içinde ve hamisi olmasının başlıca nedeni Yahudi sermayesine taşeronluk yapmak ve Hristiyanların Siyonizm’ine (Evanjelizm) hizmet içindir.


Ülkemizde gerçekleşen bütün darbelerin ve darbe girişimlerinin ve dünyanın bir çok yerinde gerçekleşen darbelerin veya darbe girişimlerinin destekçisi veya fiilen içinde olarak ABD’nin rolü vardır.

“örneğin; Venezüella, Şili, Nijer, Mısır, Gine-Bissau, Mali, Maldivler, Ukrayna, Burkina Faso ve Tayland”
ABD; güçlü iletişim araçlarını (basın-yayın) kullanarak emperyalizmini (sömürgeciliğini) sürdürülebilir yapmak için devlet terörünü araç edindiğini söyleyebiliriz. ABD’nin 3 Ocak 2020 tarihinde Silahlı İnsansız hava aracı ile İran’ın üst düzey bir komutanını (Kasım Süleymani) öldürmesi devlet terörizminin bir göstergesidir.

Öldürülen komutanın görevi ve faaliyetleri nedeni ile bir başka ülkenin legal güçleri tarafından öldürülmüş olması görevin ve faaliyetin ne olduğuna bakılmaksızın kabul edilemez bir durumdur. Buna hukuk dilinde yargısız infaz derler ki; bu infazı yapan ülke terör devletidir.

Abdurrahman Ayar – Köşe Yazısı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.