Tersoloji (Mizahlı Hikaye)

Her insanın hayatında siz ne söylerseniz söyleyin inadına tersini yapan gıcık insanlar vardır…

Bu insanları topluma kazandırabilmek için “Ters Psikoloji” diye birşey icat edilmiştir…

Ters psikoloji nedir, nasıl yapılır:

İnadına her şeyin tersini yapmaktan zevk alan gıcık insanlara,yaptırmak istediğiniz şeyin tersini söylüyorsunuz,o gıcık zat, tabiatı gereği,sizin söylediğiniz şeyin tersini yaparak, aslında istediğiniz şeyi yapmış oluyor,böylece ikiniz de mutlu oluyorsunuz…

Yani, iki ters, bir düz ediyor..

Böyle insanlar varsa hayatınızda,onları iki ters bir düz, kazak örer gibi,ilmek ilmek örüp,ilişkinizi sıcak tutmalarını sağlayabilirsiniz..

Ben birine bir şey yaptırmak istediğim zaman,yaşı benden küçük olanları tercih ediyorum..

“Büyüğe saygı” denen şeye sırtınızı yaslayıp, yeterince büyüklük taslayabilirseniz ve de karşınızdakini yeterince küçük hissettirebilirseniz,ona her istediğinizi yaptırmanız mümkün..

Ben de öyle yapıyorum,büyüğe saygı denen şeyin çok ekmeğini yedim..

Ama bu eskidendi…

Artık küçükler,büyüklerine karşı eskisi gibi saygılı değiller.Büyüklerinden çekinmiyorlar,korkmuyorlar.Zaman değişiyor,anne – babalar artık çocuklarını korkutarak,üzerlerinde baskı kurarak,döverek,söverek değil,konuşarak,anlatarak,ilgilenerek,eğitimle,sevgiyle büyütüyorlar,ne olacak bunun sonu hiç bilmiyorum…

Böyle olunca da hiç kimse yaşına başına bakmıyor,seni gerçek değerinle değerlendiriyor..

Böyle şey olur mu ?..

Eğer herkes birbirini gerçek değeriyle değerlendirecek olursa, kimsenin kimseye saygısı kalmaz…

Böyle olacağını bilseydim “Nasıl olsa yaşlanınca herkes bana saygı duyar” diye,saygı duyulacak hiçbir şey yapmadan geçirmezdim ömrümü…

Ben de bu yeni durum üzerine,etrafımdaki insanlara sözümü dinletemeyip,istediklerimi yaptıramayaınca ” Ters Psikoloji” uygulamaya başladım..

Mesela sokakta aradığım adresi şöyle soruyorum :

Evladım,falanca sokak nerededir bilmiyorsundur herhalde değil mi ?..

Anahtar kelime : “Bilmiyorsun!..”

Bilmiyorsun deyince, cahil yerine konulduğunu,aşağılandığını düşünüp,öğrenmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Bakkala,manava,arkadaşlarına soruyor,adresi öğreniyor,hatta bir kağıda kroki çiziyor,sonra da “güle güle amca” deyip öperek uğurluyorlar beni aradığım adrese doğru..

Artık kimse kimseye sigara tutmuyor..Çünkü sigara olmuş 30 lira.Ama bana tutuyorlar.Çünkü ben sigarayı “tersten” istiyorum. Diyorum ki :

Sigaran yoktur herhalde ?..

Var var !..

Paketi çıkartıp uzatıyor.

Bir tane daha al, kulak arkası yaparsın..

Komşudan,hayattan,evrenden,kimden nereden ne isterseniz tersten isterseniz elde edebilme şansınız daha büyüktür.

Bizim oğlan bir senedir işsiz.İş buluyorum,gir diyorum,bana inat girmiyor.Yine bir iş buldum ama bu sefer “Ters Psikoloji” mantığıyla söyledim.

Oğlum sana bir iş buldum ama parası çok az..

Ne işi ?

Bizim Recep,telefonlara bakacak birini arıyor.Ayda beş bin lira verecek.Ama o paraya telefona değil,kapı çalsa kapıya bakılmaz. Boşver girme,ben sana daha iyi bir iş bulurum…

O zamana kadar bulduğum daha iyi işleri beğenmeyen oğlum,ben öyle söyleyince inadına girdi o işe..

Kızım,kumar oynuyor diye kocasından ayrıldı,iki senedir bizde kalıyor.Evlenip gidince bir boğaz eksildi diye sevinmiştik,geri gelince tadımız kaçtı.Kocasıyla aralarını yapmaya çalıştım,barışsınlar,evine dönsün,biz de rahat edelim diye ama dönmedi.Yeni koca buluyoruz, beğenmiyor.Annesi yine, yeni birini bulmuş ama ben bu sefer kızıma da ters psikoloji uyguladım.

Hayır ben kızımın evlenmesini istemiyorum.Kızımın evde olmasından,bizimle birlikte yaşamasından aşırı derecede mutluyum.Bu yaştan sonra evlenip de ne yapacak ?..Gelmiş otuz beş yaşına,otursun evde keyfine baksın..

Ben böyle söyleyince,kız “Akşama gelin isteyin” diye adama haber gönderdi.Kararından vazgeçmesin diye de tersten tersten üzerine gittim.

Bak,gelmesinler,vermem!..

“Vermezsen, kaçarım” dedi. “Çok çirkin o adam,üstelik de yaşlı,sana hiç uygun değil” dedim,bana inat adama aşık oldu,evlendi,altı senedir bana inat mutlu bir evliliği var..

Karıma da ters psikoloji uyguluyorum.Eskiden gece yatakta ne zaman hevesim uyansa,karım “Git başımdan,yorgunum” der beni terslerdi.Artık öyle yapmıyorum, yatağa girip şöyle diyorum :

Sen şimdi ev işi,mev işi çok yorgunsundur,başın da ağrıyordur,istemezsin. Zaten benim de hiç hevesim yok, haydi iyi geceler..

Karım bir anda çok afedersiniz geceliğini çıkarıp üstüme atlıyor.

Bayıldım bu ters psikolojiye..

Kendime bile yapıyorum..

Mesela yapmam gereken bir işim var ama üşeniyorum.Hemen ters psikoloji yapıyorum “boşver,sonra yaparsın, yapmasan da olur” falan diyorum kendime..Vay ben miyim kendime onu diyen ?..Meğer ben de ne ters adammışım.. Kendime inat,hemen kalkıp gidiyorum,hallediyorum o işimi..

Başka Loji’lerin de kendilerine göre kıymetleri vardır elbette ama bana sorarsanız en önemli Loji,Psikoloji…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.