DünyaHaber Girişi : 17 Nisan 2023 19:28

Tether ve Lugano Belediyesi’nden bitcoin eğitimleri için üniversitelerle iş birliği

Tether ve Lugano Belediyesi’nden bitcoin eğitimleri için üniversitelerle iş birliği

Plan ₿ teşebbüsü, eğitim ve iştiraki teşvik ederken, halihazırda devam eden geliştirme programıyla da temel önceliğini blokzincir eğitimine veriyor. Piyasa bedeli bakımından dünyanın en büyük stabilcoin’i olarak bilinen USD Tether (USD₮)’e katkı ve güç sağlayan blokzincir özellikli platformu destekleyen teknoloji şirketi Tether Operations Limited (Tether) ve İsviçre’nin Lugano Kenti, İkinci Plan ₿ Yaz Okulu programının başlama tarihlerini duyurdu.

Plan ₿ Yaz Okulu, blokzincir eğitimini herkese erişilir kılıp; öğrenciler, araştırmacılar, yeni jenerasyon işletme sahipleri ve öteki bölümlerden şahısların de fikir ve davranışlarını şekillendirmek hedefiyle kuruldu. Bu eğitim aktifliği İsviçre Franklin Üniversitesi (FUS),Universita della Svizzera Italiana (USI) ve Güney İsviçre Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi (SUPSI) ile ortaklaşa düzenleniyor.

“Eğitime odaklanmak blokzincirin uzun vadeli tesirleri için epeyce önemli”

Konuya ait değerlendirmelerde bulunan Tether CTO’su Paolo Ardoino, “Eğitime güçlü bir formda odaklanmak, blokzincirin herkesçe benimsenmesi ve blokzincirin uzun vadeli tesirleri için epeyce değerli. Plan ₿ Yaz Okulu, iştirakçilerin peer-to-peer prototipler geliştirmeleri ve yeni jenerasyon kurucuların, geliştiricilerin ve kreatörlerin fikirlerini şekillendirmelerine yardımcı olan teknoloji anlayışlarını derinleştirmek ismine bölümün önde gelen beyinleriyle birlikte çalışmalarına imkân sağlayacak.” dedi.





Yaz Okulu Programı iştirakçilerine iki kurs alanı sunuluyor

Bu yılın iki haftalık Yaz Okulu programının ana konusu Bitcoin ve Peer to Peer teknolojileriyle, ilgili teknolojilerin finansal hürlüğü nasıl ortaya çıkaracağı ve tabir özgürlüğünü nasıl destekleyeceği üzerine inşa ediliyor. Ders bahisleri ekseriyetle Bitcoin, Lightning Network, stabilcoinler, Peer to Peer teknolojileri, madencilik, blockchain tahlili, regülasyon, self-custody (bireysel saklama) üzere alanlara ağırlaşıyor. Öğrencilere iki kurs alanından birini seçme talihi verilirken; birincisi kodlama konusunda çok az tecrübesi olan ya da hiç tecrübesi olmayan lakin blokzincirin temellerine genel bir ilgi duyan yeni başlayanlar için tasarlanan Satoshi yolu ve ikincisi kodlama konusunda tutkulu olan, ayrıyeten peer-to-peer teknolojiler üzerine nasıl inşa edileceğini öğrenmek isteyen orta ve ileri seviye öğrenciler için Pear yolu (track) olarak sıralanabilir.

Plan ₿ Yaz Okulu’nda konuk olarak ders verecek önde gelen dal başkanları ortasında; Tether CTO’su Paolo Ardoino, Blockstream CEO’su Adam Back, Zuckbucks CEO’su Giacomo Zucco, UTrust CEO’su Sanja Kon, Bitcoin odaklı Siber Güvenlik ve Saklılık Danışmanı Riccardo Masutti ve daha birçok kişi bulunuyor.

İlk programda 29 ülkeden 86 öğrenci bir ortaya geldi

Öte yandan, Tether geçtiğimiz sene yeni jenerasyon öğrencilerin eğitimine odaklanarak bu teşebbüse hem uzmanlığı hem de bilgi birikimiyle katkıda bulundu. Bir evvelki program İtalya, İsviçre, Tayvan, Kanada, Brezilya ve Kolombiya’da dahil 29 farklı ülkeden 86 öğrenciyi bir ortaya getirdi ve bu öğrencilerde blokzincir ekosisteminin geleceğine dair bilgi edinmeye ve yeni ortamları keşfetmeye yönelik heves ve istek uyandırdı.

İş birliğine ait açıklamalarda bulunan Universita della Svizzera Italiana (USI) İnovasyon ve Kurumsal İlgiler Bölümü’nün evvelki Rektörü Luca Maria Gambardella, “Ortaklar ortasında ‘B4B – Blockchain for Business’ kursu ile başlatılan eğitim iş birliğini güçlendiren ve dünyanın her yerinden uzmanları, öğrencileri ve profesyonelleri Lugano’ya çekerek Lugano Citta Universitaria projesini bir çalışma, buluşma ve karşılaştırma yeri olarak güçlendiren Yaz Okulu’nu coşku ve samimiyetle tanıtmak istiyoruz.” tabirlerini kullandı.

Güney İsviçre Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi ismine konuşan Emanuele Carpanzano, SUPSI’nin Araştırma, Geliştirme ve Bilgi Transferi Yöneticisi, “Ortaklarımızla paylaştığımız misyona uygun bir eğitim önerisi olan Lugano’daki bu Yaz Okulunun gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaktan, bilgi ve hünerlerin aktarılmasından ve ayrıyeten öğrenciler ve profesyoneller ortasında ağ oluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.

Franklin Üniversitesi Taylor Enstitüsü Lideri Kim Hildebrant ve Dekanı Dr. Branko Sain ise şu sözleri kullandı:

“Lugano’nun Plan ₿’si, savlı bir kent için savlı bir proje. Biz, Lugano Belediye Lideri ve onun takımıyla, Yaz Okulunun geçen yılki birinci edisyonunu yürütme bahtına sahip olduk, önümüzdeki yaz için ise tekrar konut sahipliği yapmak üzere vakit kaybetmeden görüş birliğine vardık. İsviçre Franklin Üniversitesi olarak toplumsal, çevresel, ekonomik ya da teknolojik her türlü ilerlemenin olumlu değişim gerektirdiğine inanıyoruz. Değişim ise eğitimle ve Belediyemiz ile üç lokal üniversitenin yaptığı üzere özverili ve yiğit liderlikle desteklenir.”

Hibya Haber Ajansı