GündemHaber Girişi : 27 Ağustos 2024 16:33

Ticaret Bakanlığı'ndan Kuaförler Hakkında Yeni Karar

Ticaret Bakanlığı'ndan Kuaförler Hakkında Yeni Karar

Ticaret Bakanlığı, kadın kuaförleri ve güzellik salonları için önemli bir düzenlemeye imza attı. Bakanlık, ülke genelinde berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasını zorunlu kılan uygulamadan, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının muaf tutulmasına karar verdi.

 

1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe giren kapanma kararı, başlangıcından bu yana birçok işletmenin düğün, nişan gibi özel organizasyonlarda hizmet vermesini engelledi. Ayrıca bu durum, tüketicilerin hizmet almasını zorlaştırdı ve özellikle turizm sezonunun farklı mevsimlerde yaşandığı bölgelerdeki işletmelerin kapanmasının, turizm potansiyelini olumsuz etkileyebileceği değerlendirildi.

 

Bu gelişmeler üzerine Ticaret Bakanlığı, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının, pazar günü kapanma zorunluluğundan muaf tutulacağını duyurdu. Böylece, bu işletmeler hizmet vermeye devam edebilecek ve tüketicilerin taleplerini karşılamada daha esnek olabilecekler.

 

Bu karar, hem işletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmesi hem de tüketicilerin kesintisiz hizmet alabilmesi adına olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.