TeknolojiHaber Girişi : 03 Kasım 2022 11:04

TOGG siparişi veren ilk devlet başkanı Aliyev

TOGG siparişi veren ilk devlet başkanı Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak TOGG siparişi vermek istediğini iletti.

Türkiye’nin 60 yıllık hayali 29 Ekim’de görkemli açılışa sahne olan Togg’un fabrikasının açılması ile gerçeğe dönüştü. Mart ayında satışa çıkacak Togg’a şimdiden talepler yağıyor. Togg siparişi vermek isteyenlerin arasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de yer aldı.

TOGG otomobilin önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

TEBRİK ETTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın telefonda görüşmesi gerçekleştirdiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Aliyev’in, Başkan Erdoğan’ı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Rusya’nın Soçi kentinde 31 Ekim’de yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi verdiği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Aliyev’in, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (Togg) seri üretime başlaması münasebetiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ettiği ve bunun Türk sanayisinin yeni bir başarısı olduğunu ifade ettiği belirtildi.

SİPARİŞ VERDİ

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in Başkan Erdoğan ile yaptığı görüşme sırasında Togg’u çok beğendiği ve satın almak için sipariş vermek istediği öğrenildi. Telefon görüşmesi sırasında Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin çeşitli yönleri hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu da aktarıldı.

TOGG’un renkleri ve modelleri netleşti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni’nde açıklamaları sonrasında gündeme gelen Togg modelleri netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seri üretim bandından inen Anadolu olarak adlandırılan kırmızı renkteki C SUV ile törene geldi. İşte merak edilen Togg’un renkleri ve modelleri…

Türkiye’nin akıllı ve elektrikli otomobili Togg modelleri Türkiye’nin güzelliklerinden esinlenen renkleri ile gündeme geldi. Anadolu, Gemlik, Oltu, Kula, Kapadokya ve Pamukkale isimli modelleri ve yeni çıkan seriden ilk görselleri…

CUMHURBAŞKANI ANADOLU KIRMIZISI İLE GELDİ

Montaj tesisindeki tarihi ana tanıklık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seri üretim bandından inen Anadolu olarak isimlendirilen kırmızı renkteki C SUV ile tören alanına geldi.�

Beyaz renkli Pamukkale adlı modelin yanına park ederek Türk bayrağı renklerine atıfta bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sahnede Togg hissedarları karşıladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış öncesi Togg Teknoloji Kampüsü’nü gezdi ve test sürüşü yaptı.

ANADOLU TOGG MODELİ

ANADOLU TOGG MODELİ

KAPADOKYA TOGG MODELİ

KAPADOKYA TOGG MODELİ

KULA TOGG MODELİ

KULA TOGG MODELİ

PAMUKKALE TOGG MODELİ

PAMUKKALE TOGG MODELİ

C-SEDAN VE C-X COUPE’NİN İLK GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

C-SEDAN VE C-X COUPE'NİN İLK GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın twitter paylaşımının hemen ardından Togg da bir mesaj yayınladı. Mesajda ”İlk akıllı cihazımız C-SUV’u banttan indirirken, sizi çalışmaları planlarımız doğrultusunda devam eden C-Sedan ve C-X Coupé ile tanıştıralım istedik” denildi.