GündemHaber Girişi : 18 Nisan 2023 10:22

TOKİ başvuru para iadesi nasıl alınır?�

TOKİ başvuru para iadesi nasıl alınır? 

81 ilde inşa edilecek 250 bin konut için düzenlenen TOKİ kura çekimlerinde artık sona gelindi. Söz konusu kura çekimi ile ilgili başvuru yapan ve ancak kura çekiminde adı çıkmayan vatandaşlar için TOKİ başvuru parası iadesi nasıl ve ne zaman alınır sorularının cevaplarını haberimizde yer verdik.

TOKİ PARA İADESİ 2023 NASIL ALINIR?

TOKİ çekilişinde ismi çıkmayanlar yatırdığı 500 lirayı geri alabiliyor. 81 ilde yürütülen projelerde çekilişler devam ederken hak sahibi olamayanlar para iadelerini almak istiyor. Ücret iadesi sürecinde TOKİ sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaparak paraların nasıl alınabileceğini duyurdu. TOKİ; kura çekiminden 5 gün sonra iade edileceğini, iadenin de banka şubeleri veya ATM’ler üzerinden alınacağını duyurdu.

Telefonunuza gelen bir sms üzerinden linke tıklayarak ilgili bilgilere doldurarak paranız banka hesabınıza yatabilir.

BAŞVURUSU REDDEDİLENLER

TOKİ sosyal konutta ve arsada başvuru şartları uymayan vatandaşların başvuruları reddedilmeye başlandı. Gelir, ikamet ve diğer şartları uymayan vatandaşların başvuruları iptal edildi ve başvurusu iptal edilenlerin 500 liralık ücretleri iade ediliyor.

KURADA ADI ÇIKMAYAN KİŞİLER

TOKİ sosyal konut kuraları çekilmeye devam ediyor. Kura çekiminde adı çıkmayan vatandaşların paraları iade edilmeye başlandı.