VefatHaber Girişi : 09 Aralık 2022 13:44

Trabzonspor ve Altay’da forma giyen Miodrag Jesic hayatını kaybetti

Trabzonspor ve Altay’da forma giyen Miodrag Jesic hayatını kaybetti

Bir dönem Trabzonspor ve Altay’da forma giyen 64 yaşındaki eski Sırp futbolcu Miodrag Jesic, Sırbistan’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Sırbistan’ın köklü takımlarından Partizan’ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, bir dönem Partizan’da hem futbolcu hem de teknik direktör olarak görev yapan Miodrag Jesic’in, içinde bulunduğu aracın kamyonla çarpışması sonucu olay yerinde yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Çeşitli takımlarda teknik direktörlük yapan Jesic, en son Suudi Arabistan’ın Al-Shoalah takımını çalıştırdı. Miodrag Jesic, futbolculuk döneminde Trabzonspor ve Altay’da forma giymişti.

Bir dönem Trabzonspor ve Altay'da forma giyen 64 yaşındaki eski Sırp futbolcu Miodrag Jesic, Sırbistan'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

TRABZONSPOR’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Trabzonspor Kulübü, trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Miodrag Jesic için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda, “Kulübümüzün 1989-1990 sezonunda formasını giyen Miodrag Jesic’in elim bir trafik kazası sonucu vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Toprağın bol olsun Jesic” ifadelerine yer verildi.

ALTAY’DA JESIC YASI

Altay, efsane futbolcularından Jesic’in vefatı sonrası, “1985-1989 ve 1992-1994 yılları arasında formamızı başarıyla giyen ve aktif futbolculuk kariyerini kulübümüzde sonlandıran efsane futbolcularımızdan Miodrag Jesic’in vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Miodrag Jesic ailesi başta olmak üzere, tüm sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz. Hoşça kal İmparator” mesajını yayınladı. (AA)

Miodrag Jesic Kimdir? Futbol kariyeri

30 Kasım 1958 Osečenica doğumlu olan Jesic, 1974 ve 1985 yılları arasında Partizan’da oynadı. 342 maçta görev aldı ve tüm maçlarda 81 gol attı. Yugoslavya millî futbol takımında 8 maçta oynadı ve iki gol attı.

1985 ve 1989 yılları arasında Altay SK takımında oynadı. 136 maçta 29 gol kaydetti ve 1989-90 sezonunda Trabzonspor’da kariyerine devam etti. 37 maçta toplamda 9 gol ile sezonu tamamladı.

Fenerbahçe taraftarları tarafından sevilmeyen Ješić, 1990 yılında Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki lig maçı sırasında�Şeytan Rıdvan lakaplı Rıdvan Dilmen’e yaptığı faulle ağır bir şekilde sakatlamıştır. Rıdvan Dilmen, tam on altı ameliyat geçirmesine rağmen tam olarak iyileşememiş ve sonunda ağrılı geçirdiği sezonlardan sonra Fenerbahçe’de 1995 yılında futbolu bırakmıştır. Bu sebepten dolayı taraftarlar arasında kendisine “Kasap Yeşiç” takma adı verilmiştir.