DünyaHaber Girişi : 27 Şubat 2023 12:04

Türk Kızılay Afyonkarahisar İl Başkanlığı’ndan depremzedelere destek

Türk Kızılay Afyonkarahisar İl Başkanlığı’ndan depremzedelere destek

Türk Kızılay Afyonkarahisar Vilayet Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu tabirlere yer verildi:

“Türk Kızılay Afyonkarahisar Şubesi olarak sarsıntının haberi alınır alınmaz taşınabilir aşevimiz 6 Şubat sabahı 2 çalışanımız ile sabah saat 06.00 da Pazarcık ilçesine yola çıkmış ve 21 saatte afet bölgesine ulaşmış, 27. saatten itibaren bu güne kadar nizamlı olarak 3 öğün sıcak yemek ikramı yapmaktadır. Buna ilaveten sarsıntının 3. gününden sonra vilayetimize depremzede aileler gelmeye başlamış, afetzedelerimize şubemiz tarafından gerekli yardımlar o günden bu güne kadar sürdürülmektedir. Bu yardımlar Afyonkarahisar Valiliğimizin tertibinde vilayetimizdeki tüm STK’lar tarafından desteklenmektedir.

Afet bölgesinden gelip vilayetimizden geçenlere TCDD Tren istasyonunda Sahra derneği dayanağı ile günlük 200 kişi yemek, AFAD depremzede karşılama kısmında günlük 400 kumanya ve yemek, otogarda aktarma yapılan depremzedelere AFTAŞ takviyesi ile sistemli yemek, konutta kalan depremzedeler için kuru besin hijyen gereci takviyesi, vilayetimize gelen bin 849 aileye (11 bin kişi) 81 bin 980 modül dokuma, 527 bin 700 TL nakdi yardım, 159 bin 800 TL alışveriş çeki dayanağı verilmiştir.





Afet bölgesi çalışmalarımız Vilayet merkezi Başkanlığımız ve 8 ilçe temsilciliğimiz ile aralıksız olarak sürmektedir. Gazlıgöl depomuzda bulunan bin 20 çadır AFAD tertibinde süratle bölgeye sevk edilmiş baro ile bir arada Hassa da aşevi günlük 3 öğün sıcak yemek ikramı, 10 tır giyecek gıda  ve yakacak dayanağı, aşçılar odası ile birlikte bölgede 50 aşçı ile dayanak, istekli gruplarımız ile 40 kişi Kahramanmaraş-Adıyaman Merkez-Gölbaşı ilçesi- Antakya-Hassa-İskenderun’da saha dayanağı vermekteyiz. Bugüne kadar olduğu üzere bugünden sonra da var gücümüz ile milletimiz ve devletimizin yanındayız.”

Hibya Haber Ajansı