GündemHaber Girişi : 14 Nisan 2023 11:04

Türkgözü Gümrük Kapısı’nda kaçak tütün mamulleri operasyonu

Türkgözü Gümrük Kapısı’nda kaçak tütün mamulleri operasyonu

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Gürcistan’dan Türkgözü Gümrük Kapısı’na gelen, yabancı asıllı şahsın şoförlüğünü yaptığı bir araç risk tahlili kapsamında yakın takibe alındı. Yurda kaçak eşya sokabileceğinden şüphelenilen araç gümrük tescil süreçlerinin ardından x-ray taramasına sevk edildi. Tarama sonucunda aracın kimi bölgelerinde kuşkulu yoğunluk tespit edilmesi üzerine fiziki arama başlatıldı.

Gümrük Koruma gruplarının arama hangarına aldığı araç, kuşkulu görülen bölgeler başta olmak üzere ayrıntılı bir formda denetime tabi tutuldu. Gerçekleştirilen aramada, kuşkulu görülen bölgeler olan araç kapılarının iç kısmındaki boşluklarda ve bagaj döşemelerinin içlerinde zulalanmış vaziyette çok sayıda nikotin keseciği, elektronik sigara ve elektronik sigara tütünü bulunduğu tespit edildi. Bir bir ortaya çıkarılan kaçak eşyalar ortasında bilhassa nikotin kesecikleri takımların dikkatini çekti. Bunun üzerine eşyalar ayrıyeten dedektör köpekler marifetiyle denetime tabi tutularak narkotik istikametten de inceleme gerçekleştirildi.

Yürütülen operasyon sonucunda 3000 adet nikotin keseciği, 100 adet elektronik sigara ve 100 paket elektronik sigara tütünü ele geçirildi. Olayla ilgili Posof Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Ağızdan alınarak kullanılan nikotin kesecikleri tükürük yoluyla süratlice emilip beyni çok çabuk uyardığı için kullananlarda nikotin bağımlılığını artırabileceği ihtimali uzmanlar tarafından söz edildi.

Hibya Haber Ajansı