DünyaHaber Girişi : 27 Mart 2023 15:34

Türkiye Tasarım Vizyonu 2030 Çalıştayı düzenleniyor

Türkiye Tasarım Vizyonu 2030 Çalıştayı düzenleniyor

Türkiye’de dizayna ait siyaset ve stratejilerin ortaya konulması hedefiyle 30-31 Mart’ta Türkiye Tasarım Vizyonu 2030 Çalıştayı düzenlenecek. Türk Patent ve Marka Kurumu, Bilişim Vadisi ve Dünya Tasarım Örgütü’nün (WDO) iş birliği ile hayata geçirilen çalıştayda; dizayncılar, kesim temsilcileri ve akademisyenlerin ve tasarım öğrencilerinin görüşleri doğrultusunda dizaynda 2030 yol haritası belirlenecek.

Özgün ve katma pahası yüksek dizaynlar, inovasyonla birleşerek şirketlerin ekonomik rekabet gücünü artırıyor. Bu nedenle ülkeler, tasarım alanında siyaset belirlemek üzere çeşitli örgütsel yapılar oluşturuyor. Bu çerçevede Türkiye’de de 2009 yılında Türk Tasarım Müşavere Kurulu kuruldu.

“Tasarıma yön veriyor”

Konsey, bünyesinde yürütülen çalışmalarla dizayna taraf veren birçok strateji dokümanı ve hareket planı hayata geçirildi. Böylelikle birçok Türk şirketinin milletlerarası rekabet gücü arttı ve muvaffakiyetleri milletlerarası alanda tasarım ödülleriyle tescillendi.





“Bilişim Vadisi ev sahipliğinde”

Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu, WDO İdare Konseyi Üyesi Sertaç Ersayın ve WDO Lideri David Kusuma birer konuşma yapacak. Akabinde WDO’nun Türkiye üyeleri sahneye çağrılacak. Bilişim Vadisi’nin de resmi üyeliği ilan edilecek ve WDO iştirak sertifikası verilecek.  Akabinde Patent ve Marka Kurumu Lideri Cemil Başpınar bir konuşma yapacak.

Ödül merasiminin akabinde Türkiye’nin tasarım alanındaki yeni yol haritasının belirlenmesi hedefiyle düzenlenen Türkiye Tasarım Vizyonu 2030 Çalıştayı başlayacak. Türk tasarım kimliğinin geliştirilmesi ve milletlerarası alanda tanıtılmasının amaçlandığı çalıştay, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecek.

Tasarım stratejisine yönelik tüm görüş ve tekliflerin kapsamlı bir formda değerlendirileceği çalıştaya WDO icra ve idare heyeti üyeleri ve paydaşları, dünyadan ve Türkiye’den önde gelen kesim temsilcileri, akademisyenler ve dizayncılar katılacak. İki gün sürecek çalıştayda “Global Tasarım Trendleri Çerçevesinde Türkiye Tasarım Stratejisi” ve Öngörülemeyen Şartlar için Tasarım” başlıklarında oturumlar düzenlenecek.

“WDO Yönetim Kurulu Türkiye’de”

İki gün sürecek çalıştayın tamamlanmasının akabinde, her yıl dünyanın 4 farklı bölgesinde gerçekleşen WDO İdare Heyeti Toplantısı da Türkiye’de gerçekleştirilecek. Merkezi Montreal’de bulunan, 200’e yakın üyesi ve 80’den fazla ülkede temsilcisi olan dünyanın en büyük ve en üst tasarım örgütü WDO, tasarım alanındaki yeni stratejilerini bu toplantılarda belirliyor.

Hibya Haber Ajansı