PendikHaber Girişi : 28 Haziran 2024 15:15

Türkiye'ye Tatile Gelen Turist Dolandırıldı

Türkiye'ye Tatile Gelen Turist Dolandırıldı

2014 yılında Türkiye'ye tatile gelen Finlandiya kökenli Alman vatandaşı Rauno H., satın aldığı yüzük için vergi ödemesi gerektiği yalanıyla 6 bin 253 Euro dolandırıldı. Dolandırıcılık olayıyla ilgili olarak 73 yaşındaki Rauno H.'nin şikayeti üzerine yıllar sonra dava açıldı.

Rauno H., 2014 yılında Türkiye'ye tatil için geldi. Tatil dönüşü, 5 Ocak 2015 tarihinde Burhan O. (38) adlı kişi tarafından telefonla arandı. İddiaya göre Burhan O., Rauno H.'ye Türkiye'den aldığı yüzüğün vergisini ödemediği için ceza ödemesi gerektiğini ve bu durumun Almanya'da siciline işleneceğini söyledi. Korkuya kapılan Rauno H., Burhan O.'nun verdiği banka hesabına toplamda 6 bin 253 Euro (yaklaşık 220 bin Türk Lirası) gönderdi. Ancak bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Rauno H., Hamburg'daki Itzehoe Bölgesel Mahkemesi Savcılığı'na şikayette bulundu.

 

Türkiye'de Soruşturma Başlatıldı

 

Rauno H.'nin şikayeti üzerine Almanya Büyükelçiliği aracılığıyla Türkiye'den yardım talep edildi. Burhan O.'nun Pendik'te ikamet ettiği belirlenince İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturma sonucunda Burhan O. ve arkadaşı Ali G. gözaltına alındı. Suçlamaları reddeden şüphelilerin, Rauno H.'yi toplamda 6 bin 253 Euro zarara uğrattıkları tespit edildi.

 

10 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açıldı

 

Savcılık, Burhan O. ve Ali G. hakkında "Banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Davanın sonucu merakla bekleniyor.

 

Bu olay, turistlerin yurtdışında karşılaşabilecekleri dolandırıcılık risklerine dikkat çekti. Rauno H.'nin yaşadığı bu talihsiz olay, adaletin yerini bulması umuduyla Türkiye ve Almanya'da takip ediliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.