GündemHaber Girişi : 04 Nisan 2023 06:28

Türkiye’den EMEA bölgesine dijital dönüşüm know-how transferi

Türkiye’den EMEA bölgesine dijital dönüşüm know-how transferi

Pandeminin tetikleyici gücüyle sürat kazanan dijital dönüşüm, tüm dünyada yazılım teknolojilerine olan muhtaçlığı artırırken, yazılımın ihracat seyahatini da hızlandırdı. TÜBİSAD’ın (Bilişim Sanayicileri Derneği) datalarına nazaran, Türk yazılım kesimi 2020’de 10 milyon TL’yi aşan BT ihracatından %82 ile en büyük hissesi alarak yaklaşık 9 milyon TL ihracat gerçekleştirdi. Kesimin ihracatında %67 ile Avrupa birinci sırada yer alırken onu %17 ile Ortadoğu ve Afrika izledi.

Türk yazılım bölümünün ihracat faaliyetleriyle global dijital ekosistemdeki pozisyonunu yükselttiğini kaydeden Univera & Univis Kanal Yöneticisi Sedat Azizoğlu, “Özellikle EMEA bölgesi büyük bir potansiyel barındırıyor. Yapılan araştırmalara göre yazılım şirketleri  EMEA bölgesini önümüzdeki 5 yıl için potansiyel büyüme fırsatının olduğu bir coğrafya olarak tanımlıyor. Biz de dijital dönüşümde öncü olan Univera ve yenilikçi BT çözümleri sunan kardeş şirketimiz Univis ile birlikte EMEA’daki faaliyetlerimizi genişletiyoruz” dedi.

Yazılım kesimi EMEA’da yeni iştiraklerle büyüyecek

Geliştirdikleri İş Ortağı Programı odağında Türkiye’nin yanı sıra Türk Cumhuriyetleri ve EMEA’da da yeni iş ortaklarıyla büyümeye odaklanacaklarını kaydeden Sedat Azizoğlu, “Univera’nın kurumsal teknolojilerdeki 30 yıllık deneyimini Univis’in yenilikçi BT yüzüyle birleştirerek satış, servis ve lojistik iş  tahlillerimizi bölgeye kazandırmaya devam edeceğiz. İş Ortağı Programı kapsamında, bölgede çözümlerimizin satışını ve kurulumunu yapan şirketlerle paha paydaşlığı yapacağız. Müşterilerin gereksinimine uygun geliştirme yapanlarla ise tahlil paydaşlığı kuracağız. Yeni iştiraklerle Türkiye’den bölgeye know-how transferi yapacağız” dedi.





KOBİ’lerin dijital dönüşümüne kılavuzluk edecek

Kardeş şirketimiz Univis ve Univera’nın esaslı deneyiminin verdiği motivasyonla bilhassa Ortadoğu bölgesinde yer alan KOBİ’lerin dijital dönüşümüne kılavuzluk edeceklerine değinen Sedat Azizoğlu, “Bu kapsamda depo yazılım tahlilimiz StockMate, taşınabilir satış dağıtım yazılımımız WebPlus, alandan bilgi toplama ve taşınabilir takım idaresi sağlayan QuestMate, dijital servis idaresi tahlilimiz ServiceMate, e-fatura, e-irsaliye, e-arşiv ve e-defter üzere yasal evrakların dijitalden yönetilmesini sağladığımız Uni-Dox üzere tahlillerimizle KOBİ’leri stratejik amaçlarına ulaştıracağız. Bölgede kuracağımız paydaşlıklar KOBİ’lere ulaşmamızda ve marka bilinirliğimizi artırmada bize vakit ve güç kazandıracak” tabirlerinde bulundu.