GündemHaber Girişi : 01 Mart 2023 13:40

Tuzla Belediyesi, Hatay’da konteyner kent kurulumuna başladı

Tuzla Belediyesi, Hatay’da konteyner kent kurulumuna başladı

Tuzla Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki sarsıntıların akabinde Hatay’ın Kırıkhan ilçesine konteyner kent kurulacağını açıklamıştı. Bu kapsamda taban ve alt yapı çalışmalarının bitmek üzere olduğu konteyner kent alanına, birinci konteynerin kurulumuna başlandı.

Konteyner kent hakkında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, ”Hatay Kırıkhan’da mahallî üreticiler ile iş birliği yaparak konteyner üretiyoruz. Hem nakliye sürecinde zaman/maliyet tasarrufu yapıyor hem de güç durumdaki mahallî üreticileri cet yurtlarını terk etmemeleri için destekliyoruz. Konteynerler da tekrar depremzedelerimiz için kullanılıyor.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki sarsıntıların akabinde, zelzelenin etkilediği 10 vilayette yaraları sarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yüzyılın felaketinin akabinde Tuzla Belediyesi de, tüm imkanlarını seferber ederek deprem bölgelerinde çalışmalarının sürdürüyor.

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatları ile birinci etapta Hatay’ın Kırıkhan ilçesine kurulacak konteyner kentte çalışmalar aralıksız devam ediyor. Taban ve alt yapı çalışmalarının bitmek üzere olduğu konteyner kent alanında konteynerlerin heyetimi başladı. Konteyner Kente, birinci etapta 21 metrekare büyüklüğünde 150 konteyner konulacak. Konteyner kentin içerisinde 1 adet toplumsal alan, 1 adet çocuk parkı yer alacak.





“Yerel üreticiler ile iş birliği yaparak konteyner üretiyoruz”

Konteyner kent hakkında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, ”Hatay Kırıkhan’da lokal üreticiler ile iş birliği yaparak konteyner üretiyoruz. Hem nakliye sürecinde zaman/maliyet tasarrufu yapıyor hem de güç durumdaki mahallî üreticileri cet yurtlarını terk etmemeleri için destekliyoruz. Konteynerler da yeniden depremzedelerimiz için kullanılıyor” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı