GündemHaber Girişi : 13 Ağustos 2024 14:15

Tuzla'da Göçük Faciasında 2 Kişi Hayatını Kaybetti: Müteahhit Tutuklandı mı?

Tuzla'da Göçük Faciasında 2 Kişi Hayatını Kaybetti: Müteahhit Tutuklandı mı?

Tuzla Tepeören Mahallesi'nde özel bir firmaya ait inşaat alanında meydana gelen göçükte, çevre mühendisi Cengiz Öcalan (46) ve işçi Salih İğne (46) toprak altında kalarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kepçe operatörleri E.U. ve Ö.K., kırıcı operatörleri S.A. ve K.A. ile müteahhit Mehmet Zeki V.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

 

Savcılık, müteahhit Mehmet Zeki V.'nin tutuklanmasını, diğer şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. Nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerden müteahhit tutuklanırken, diğer dört kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

 

Göçükte hayatını kaybeden Cengiz Öcalan ve Salih İğne'nin cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi ve toprağa verildi. Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ise sürüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.