GündemHaber Girişi : 20 Mart 2023 14:04

Tuzla’da kentsel dönüşüme başvuru yoğunluğu

Tuzla’da kentsel dönüşüme başvuru yoğunluğu

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen sarsıntıların akabinde 40 site ile kentsel dönüşüm görüşmelerin devem ettiğini belirten Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, deprem sonrası Tuzlalı vatandaşların kentsel dönüşüm çalışmalarına ağır ilgi gösterdiğini belirterek, “Deprem sonrasında önceden karar vermekte çok zorlanan, hatta diyalog kurmakta zorluk çektiğimiz vatandaşlarımız şimdi bizimle kendileri diyaloğa geçerek kentsel dönüşüm için bizlere başvuruyor. Biz de bu talepleri karşılamak için bütün imkanlarımızı seferber ettik” dedi.

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, misyona geldiği 2009 yılından itibaren, 1999 yılında meydana gelen Gölcük Sarsıntısı öncesinde yapılmış siteler başta olmak üzere yapı ömrünü tamamlamış orta hasarlı binaların tahliye edilmesi için hak sahipleri ile birebir görüşmelerine devam ediyor. Lider Yazıcı, kentsel dönüşüm kapsamında 100 site ile sürdürdüğü görüşmeler sonucunda, 60 sitenin kentsel dönüşümüne onay verirken, 40 sitede hak sahiplerinin farklı talep ve istekleri nedeniyle yaşanan pürüzleri ortadan kaldırmak için ağır mesai harcıyor. Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen sarsıntıların akabinde uzlaşma sağlanamayan site sakinleri Lider Yazıcı ile birebir görüşerek kentsel dönüşüm sürecine dahil olmaya başladı.

“Deprem öncesi alınması gereken en önemli tedbir binaların yenilenmesidir”





Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı,” Kahramanmaraş merkezli olan ve 11 ili etkileyen zelzelelerde birçok canımızı kaybettik. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Deprem gerçeğini bir sefer daha hissettik. Deprem öncesinde alınması gereken en kıymetli önlemlerden bir tanesi riskli binaların yenilenmesi, eski binaları yenilerken de yeni binaları zelzeleye sağlam yapmaktır. Biz kentsel dönüşüm projelerimize 2013 itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi ile yapmış olduğumuz risk haritası kapsamında binaların yenilenmesi, muhakkak alanlardaki eski bina stoklarının kesinlikle kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesini istek ettik ve vatandaşımız ile görüşüyorduk” diye konuştu.

“Deprem sonrasında karar vermekte zorlanan vatandaşlarımız kendileri başvuruyorlar”

Başkan Yazıcı,” Deprem sonrasında evvelden karar vermekte çok zorlanan vatandaşlarımızı daha süratli hatta çok istek eden, diyalog kurmakta zorluk çektiğimiz vatandaşlarımızın bizimle kendileri diyaloğa geçerek kentsel dönüşüm için bizlere başvuruyorlar. Biz de bu talepleri karşılamak için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Aslında yıllardır 8 bin 500 bağımsız kısımda yapmış olduğumuz dönüşümlere ek olarak çok süratli bir formda yeni dönüşümlerimizi gerçekleştiriyoruz” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı