SporHaber Girişi : 28 Şubat 2023 15:10

U17 Kız Milli Hentbol Takımı, final grubuna yükseldi

U17 Kız Milli Hentbol Takımı, final grubuna yükseldi

Milliler dün oynadığı birinci maçta Tunus’u 27-15, ardından oynadığı maçta da ev sahibi Yunanistan’ı 19-17 mağlup etmişti.  Bugün oynadığı Romanya maçından da 32-24 galip ayrılan U17 Ulusal Grubu kümesini önder bitirerek, final kümesine yükseldi.

Yunanistan’ın Nafplio kentindeki Traida Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Ulusal Ekip, birinci maçında Tunus karşısında üç dönemi da 9-3, 8-6 ve 10-6 kazanmış ve maçtan 27-15 galip ayrılarak beş puan almıştı.

U17 Kız Ulusal Takım dün oynanan öteki maçta ise konut sahibi Yunanistan ile karşılaşmıştı. Birinci dönemi Yunanistan 7-4 önde kapatırken, ikinci dönemi millilerimiz 9-5, üçüncü dönemi da 6-5 önde kapatarak maçı 19-17 kazanmış ve dört puanı hanesine yazdırmıştı.

Gruptaki son maçında bugün Romanya karşısında üç dönemi da 9-10, 8-12 ve 7-10’luk skorlarla üstün gelerek maçı kazandı ve hanesine beş puan yazdırdı. Millilerimiz bu sonuçlarla kümesi 14 puanla önder tamamladı.  Şampiyonada küme maçlarının yarın tamamlanmasının akabinde, final kümesi fikstürü belirli olacak.





Dokuz ülkenin gayret ettiği şampiyonada maçlar üç dönem üzerinden oynanırken, kazanılan her döneme bir, berabere biten döneme yarım, maçı kazanan kadroya 2 puan, berabere bitmesi durumunda birer puan veriliyor. Kümelerinde birinci üç sırayı alan ekiplerin final kümesine yükseleceği şampiyonadaki müsabakalar, Yunanistan Hentbol Federasyonu Youtube kanalından canlı olarak yayınlanıyor.

Başantrenör Serkan İnci idaresindeki U17 Kız Ulusal Kadrosu takımında şu atletler yer alıyor:

Kaleci: Betül Yılmaz, Hiranur Öztürk
Sol Kanat: Şilan Yılmaz, Viyan Asmin Avras, Ela Hüzmeli
Sol Oyun Kurucu: Buğu Sönmez, Hande Muhçu
Orta Oyun Kurucu: Buket Seven, Hikaye Tabiat Harmancı
Sağ Oyun Kurucu: İlayda Yüksel, Azra Öztürk
Sağ Kanat: Sümeyye Durdu, Seval Bozova, Ebrar Halime Kılıç
Pivot: Zehra Karadavut, Sudenaz Kıyga
Teknik Takım: Serkan İnci (Başantrenör),Tolga Köybulan (Antrenör),Ragıp Demirman (Antrenör),Nuray Güney (PSK. Performans),Simay Şahinoğlu (Fizyoterapist)

Hibya Haber Ajansı