GündemHaber Girişi : 06 Mart 2023 16:34

Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali başlıyor

Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali başlıyor

32 ülkeden 125 sinemanın yarışacağı ve gösterileceği şenlik, Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Sanat’ta sinemaseverler ile buluşacak. Bayan direktörler Altın Makara için yarışacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dayanağı ve konut sahipliğinde Milletlerarası Bayan Direktörler Sinema Festivali’nin altıncısı 7 Mart Salı günü (yarın) başlıyor. Avrupa Sivil Düşün Projesi dayanağıyla, Megapol sponsorluğunda Bayan Direktörler Derneği tarafından 12 Mart’a kadar sürecek şenlikte 56 sinema dünya prömiyerini, 70 sinema Türkiye prömiyerini yapacak. Şenliğin internet sitesinden çevrim içi olarak 70 sinemaya ulaşılabilecek.

32 ülkeden 125 sinema yarışacak
32 ülkeden 125 sinemanın yarışacağı ve gösterileceği şenlik, Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Sanat’ta sinemaseverler ile buluşacak. Şenlikteki bayan direktörler, Altın Makara için yarışacak. Şenliğin kurucu yöneticisi Gülten Taranç, “Bu yıl temamız dalgaları aşmak. Gerçekten ülke olarak olağanüstü zor bir dönemden geçiyoruz. Sanata ve sinemaya ihtiyacımız var, çünkü her birimiz yaşanan deprem felaketinden çok etkilendik ve derinden sarsıldık. Sanatın iyileştiriciliğine inanıyoruz. Bizler bu toplumun bellekleriyiz, bu dönemi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Tüm sinemaseverleri festivalimize film izlemeye davet ediyoruz” halinde konuştu.
Hibya Haber Ajansı