GündemHaber Girişi : 12 Haziran 2024 16:23

Umuma Açık Yerlerde Kurban Kesene Para Cezası Uygulanacak

Umuma Açık Yerlerde Kurban Kesene Para Cezası Uygulanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine neden olabilecek faaliyetlere karşı alınan önlemler artırıldı.

 

Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri ve meydan gibi umuma açık alanlarda kurban satış ve kesimi yapanlara, kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 4 bin 810 lira ceza uygulanacağı bildirildi.

 

Çevre Kanunu'nun 20. maddesi gereğince, umuma açık alanlarda ve uygun olmayan yerlerde kurban kesimi gerçekleştiren kişilere bu ceza uygulanacak. Ayrıca, kurban kesim yerlerinde yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını çevreye bırakan tesislere 464 bin 585 lira, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde ise 11 bin 540 lira ceza verileceği açıklandı.

 

Bakanlık, bu tedbirlerin toplum ve çevre sağlığını korumak amacıyla alındığını vurguladı. Kurban Bayramı süresince bu tür faaliyetlerde bulunan vatandaşların ve işletmelerin, belirlenen kurallara uyması gerektiği hatırlatıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.