GündemHaber Girişi : 18 Nisan 2023 16:34

Ünlüler, depremzede çocuklara Antakya’da etkinlik alanı oluşturdu

Ünlüler, depremzede çocuklara Antakya’da etkinlik alanı oluşturdu

Hatay’da Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi ortalarında ünlü isimlerin de bulunduğu Koton gönüllüleri çocuklarla bir ortaya geldi. Ünlü isimler aktiflik alanında çocuklarla oyunlar oynadı, müzikler söyledi. Çocuklara bayram ikramlarının de verildiği aktiflikte konuşan Koton İdare Heyeti Üyesi Gülden Yılmaz, “Minik bir şenlik düzenlemeye çalışıp, oyun parkları kurduk ve çadırda çeşitli atölyeler yaptık. Çocuklarımızın yüzünü güldürmeye çalıştık” dedi.

Koton gönüllüleri, deprem bölgesi takviye projeleri kapsamında yaklaşan Ramazan Bayram ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Antakya’daki depremzede çocuklara özel bir aktiflik alanı oluşturdu. Hazırlanan oyun çadırında pedagog ve anaokulu öğretmenleri eşliğinde fotoğraf, yüz boyama, dans, el işi aktiflikleri yapan çocuklar, Koton’un davetlileri Ebru Şallı, Şahika Ercümen, Doğukan Manço, oyuncu Begüm Birgören, Ahmet Haktan Zavlak ve Yasemin Şefik üzere isimlerle oyunlar oynadı. Ayrıyeten yaklaşık bin çocuğa da içerisinde çeşitli ikramların bulunduğu Koton çantaları verildi.

Koton İdare Şurası Üyesi Gülden Yılmaz bu özel günle ilgili “Bugün çocuklarımızla bayramlaşmak, onlara takviyemizi hissettirebilmek için Koton Gönüllüleri ve kıymetli dostlarımızla birlikte buradayız. Birlikte dans ettik, müzikler söyledik, sohbet ettik. Çocuklarımızı memnun edeceğini düşünerek ikram paketleri hazırladık, her çocuğumuz için yaşlarına nazaran bayramlık giysiler, boyama ve okuma kitapları, oyuncaklar getirdik. Bugünü hoş geçirmelerini ve yüzlerinde gülümsemeyle buradan ayrılmalarını sağlayabildiysek ne keyifli bize” biçiminde konuştu.

“Depremde 5 Koton çalışanını kaybettik”





Depremde 5 Koton çalışanını kaybetmenin ıstırabını yaşadıklarını belirten Yılmaz, “Depremin birinci anından itibaren pek çok istekli üzere bölgeye yardımlarımızı ulaştırmaya çalıştık. Bölgede 500 çalışan ve 26 mağazamız bulunuyordu. Bundan ötürü bölgeye ulaşmak nispeten kolay oldu. Canla öbür buraya el uzatmaya çalıştık. Yalnızca giysi değil her alanda yardımlar yaptık. Bugün de yaklaşık bin çocuğumuzu ağırladık. 23 Nisan kıyafetleri getirdik ve çocuklarımızın vücutlarına nazaran verdik. Daha sonra boyama ve okuma kitabı, boyama kalemi, şekerlemeler verdik. Oyun parkları kurduk ve çadırda çeşitli atölyeler yaptık. Onlar için minik bir şenlik düzenlemeye çalıştık. Onların yüzlerini güldürmeye çalıştık” sözlerini kullandı.

“Çocukları memnun etmek istedik”

Koton Adana Bölge Müdürü Hasan Öztepe ise çok süratli aksiyon alarak sarsıntının birinci günü öğlenden sonra Hatay’a ulaştıklarını kaydederek, “Üzücü zelzelenin akabinde hem çocuklarla birlikte keyifli vakit geçirme hem de onları memnun etmek istedik. Sarsıntının ardından hem çalışanlarımızın hem onların akrabalarının hem de başka depremzedelerin yanındaydık. Lojistik çok ıstıraptı fakat kendi ailelerimizi bırakıp, bulabildiğimiz araçlarla bölgeye ulaştık. Temel gereksinimlerin yanı sıra mağazalarımızı açarak depremzedelerin kıyafet gereksinimlerini karşıladık. Ardından ısınma ve barınma gereksinimleri için çadırlar temin ettik, besin dayanağında bulunduk. Bu manada şirketimle gurur duyuyorum” dedi.

Ebru Şallı: “Çocuklarla olmak çok başka bir duygu”

Çocuklarla birlikte vakit geçiren ünlü model Ebru Şallı da çok duygusal anlar yaşadığını lisana getirerek, “Cesaretimi fakat toplayabildim ve Hatay’a geldim. Daha evvel de gelmiştim lakin yıkıcı sarsıntının akabinde birinci kez geliyorum. Birçok yardım yaptık lakin burada çocuklarla birlikte olmak çok öteki bir his. Ben de Koton ailesini bir ferdi olarak buradayım ve çocuklarla birlikteyim. Sarıldık, birlikte fotoğraflar çektirdik, onları giydirdik. Çok hoş bir gün geçiriyoruz” diye konuştu.

Depremden etkilenen 200 kız çocuğuna hayat uzunluğu eğitim bursu

Koton, sarsıntıdan etkilenen bölgeler için kalıcı güzelleşme projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Türk Eğitim Vakfı ile birlikte sarsıntıdan etkilenen 200 kız çocuğunun lise birinci sınıftan itibaren eğitim-öğretim hayatlarının sonuna kadar yararlanabilecekleri bir burs fonu oluşturuyor. Deprem nedeniyle eğitim hayatlarının kesintiye uğramaması maksadıyla oluşturulan program içinde öğrencilere mentorluk, staj, meslek planlama üzere farklı dayanak sistemleri de oluşturulacak.

Hibya Haber Ajansı