DünyaHaber Girişi : 02 Nisan 2023 13:40

Üretmenoğlu: “Yıl sonuna kadar Avrupa’da da boy göstermeye başlayacağız”

Üretmenoğlu: “Yıl sonuna kadar Avrupa’da da boy göstermeye başlayacağız”

Yabancı kültürden konuşmacılar ile İngilizcesini geliştirmek isteyen iştirakçileri bir ortaya getiren BukyTalk, Fonangels üzerindeki üçüncü yatırım cinsini tamamlayarak iki farklı kitle fonlama platformunda fonlanan birinci teşebbüs oldu.

İlk yatırımını 2020 yılının aralık ayında 750 bin TL değerleme ile Alesta Yatırım’dan alan BukyTalk, 2021 yılının kasım ayında Fonbulucu üzerinden 4 milyon TL değerleme ile 480 bin TL yatırım aldı ve devrinin en süratli fonlanan teşebbüsü oldu. Yatırım, BukyTalk’a iştirakçi sayısı ve ciro olarak yaklaşık 6 kat kadar bir büyüme sağladı.�

Üçüncü yatırımında ise Fonangels üzerinden 21 milyon TL değerleme ile yatırım cinsine çıkan BukyTalk 2 milyon 250 bin TL’lik bir talep toplayarak üçüncü yatırım cinsini tamamlamış oldu. Şirketin pahası, 21 milyon TL ile alınan bu yatırım cinsiyle birlikte yaklaşık 27 ay kadar kısa bir müddet içerisinde 59 kat büyüdü. BukyTalk, binden fazla yatırımcıya hizmet veriyor.

BukyTalk, tıpkı vakitte teşebbüs iki farklı kitle fonlama platformunda fonlama başarısı gösteren birinci ve tek teşebbüs olma unvanını da taşıyor. Şirket, geçtiğimiz aylarda Startup Centrum tarafından yapılan halk oylaması ile “Yılın Eğitim Girişimi” seçildi.

BukyTalk CEO’su Hasan Can Üretmenoğlu, alınan yeni yatırımla birlikte maksatlarına değinerek, “ İlk aldığımız yatırım ile eser ve pazar uyumumuzda katılığa ulaşmıştık. Panellerimizi yenilemiş, takımımızın gelişimi için birinci tohumları atmıştık. İkinci yatırım ile birlikte grup sayımızı genişletmiş, aplikasyonlarımızı çıkartmıştık. Tabir-i caizse gaza basmak için tabanı yeterli bir halde hazırladık. Üçüncü yatırım ile gaza basma vakti geliyor. Orta Doğu’da Türkçe konuşma pratiği hizmetine başlayacağız. Aynı zamanda Almanya ve Hollanda’da şu an bilhassa dördüncü jenerasyonu yaşayan soydaşlarımızın anadil düzeyi artık Almanca ve Felemenkçe seviyesinde olduğu için onlara da Türkçe konuşma pratiği hizmeti olarak vereceğiz.” dedi.

Türkiye’de İngilizce konuşma pratiği pazarında gelişmeye devam edeceklerini belirten Üretmenoğlu, maksatlarının yıl içerisinde Almanya ve Hollanda olduğunu da ekledi.

Üretmenoğlu, yaptıkları işleri duyurmaya devam edeceklerini lisana getirerek, “Türkiye’deki İngilizce konuşma pratiği cirolarımız ilk aldığımız yatırımdan bu yana 18 kat arttı. Ancak pazar çok büyük ve daha da büyümeye müsait. Yıl sonuna kadar Avrupa’da da boy göstermeye başlayacağız.” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı