GündemHaber Girişi : 27 Aralık 2022 18:38

Uşak’ta Anemon Otel’in Açılışı Yapıldı

Uşak’ta Anemon Otel’in Açılışı Yapıldı

Otel zincirlerinden Anemon Otel, 25’inci halkasını Uşak’ta törenle hizmete açtı. Anemon Otel, avukat ve iş insanı Vedat Atak’ın girişimleri ile hayata geçirildi. Uşak merkezde kurulu olan otelin açılışı, Uşak Valisi Turan Ergün ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Vali Ergün Uşak’ın en büyük eksikliği hissettiği konaklama alanında yatırım yaptığı için Atak’a teşekkür etti.

Uşak Gündem’den Salih Kılınç’ın haberi:

“Memleketim Uşak’ı çok seviyorum”

Açılış törenin ilk konuşmasını yapan girişimci Avukat Vedat Atak; “Ben Uşak’ta doğup büyüdüm ve Uşak’ta 20 yıl avukatlık yaptım. Kader beni İzmir’e götürdü. Ama ben Uşak’ı sevdiğim için Uşak’a yatırım yapmak istedim. Anemon Oteli yetkilileri ile görüşerek kentime Sayın Cumhurbaşkanı, bakanlar ve önemli misafirler geldiği zaman kalacakları konforlu bir yeri olsun diye bu otele yatırım yapmaya karar verdim.

Aynı zamanda bir İtalyan restoranı ilimize kazandıralım, Uşak’a gelen konuklarımız ve Uşaklı hemşerilerimiz burada kaliteli İtalyan yemekleri yesin diye ‘Cafe İtaliano’ adı altında güzel bir restoran açtık.

Bu otelimizin ve restoranımızın açılışında büyük katkıları olan Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Milletvekillerimize, Sayın Emniyet Müdürüm ve Sayın Jandarma Komutanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cafe İtaliano Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uğur Şener; CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş’in “Hayırlı uğurlu olsun” dileklerini ileten birer konuşma yaptılar.

Anemon Otelleri İcra Kurulu Başkanı Oğuz Akcura; “Türkiye’nin yerli, milli ve en yaygın oteller zincir Anemon olarak en son şubenizi Uşak’ta açtığımız için hem mutluyuz, hem de gururluyuz.

Uşak’la birlikte Ege Bölgesinde yaygınlaştık. Türkiye’de doğduk, bu ülkede kazandık. Bu ülkede kazandıklarımızı insanımızla paylaşmak bize gurur veriyor. Yatırımcımız Sayın Vedat Atak’a, Sayın Valimize ve hepinize çok teşekkür ederiz” dedi.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün; “Uşak’ta eksikliğini en çok hissettiğimiz konuların başında konaklama eksikliği geliyor. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası 1891yılında kurulmuş. Uşak’ın çok eski bir sanayi geçmişi olmasına rağmen hizmet sektörü yok. Sanayi ve yatırım birbirine girmiş durumdadır.

“İlimizde konaklama sıkıntısını yaşadık”

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün; “Uşak’ta eksikliğini en çok hissettiğimiz konuların başında konaklama eksikliği geliyor. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası 1891yılında kurulmuş. Uşak’ın çok eski bir sanayi geçmişi olmasına rağmen hizmet sektörü yok. Sanayi ve yatırım birbirine girmiş durumdadır.

Uşak’ın kültürel ve turistik değerlerini ilimizde ve ilimiz dışında da tanıtmak zorundayız.

Uşak’ın iyi bir tanıtımını güzel konaklama tesisleriniz varsa yaparsanız. Geçenlerde düzenlediğimiz kısa film festivali için il dışından ve yurt dışından gelen konuklarımızı ağırlarken büyük sıkıntılar yaşadık. Yatacak yer bulmakta zorlandık.

Son zamanlarda konaklama alanında yapılan yatırımlarla bu sıkıntıyı aşacağımıza inanıyorum. Geçen ay bir başka otelin temel atmam törenine katıldık.

Yatırımcı Vedat Bey’e, Anemon Otel yöneticilerine, restoran yöneticilerine çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Uşak İl Müftü vekili Dr. Vehbi Bardakçılar’ın duası eşliğinde kurdele kesilerek açılış yapıldı ve otel gezildi.

Dört yıldızlı Anemon Otel açılışına; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Uşak Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Anemon Otel, huzurlu ve konforlu bir konaklama

Anemon Otel Uşak’ta; 5’i süit, 70 adet oda bulunmakta.. Odaların tümünde minibar, split klima, smart tv, uydu yayını, saç kurutma makinası, tüm alanlar ve odalarda yüksek hızda internet erişimi, yastık menüsü, özel elektronik kasa, kettle hizmetleri, toplantı salonları, SPA, dünya mutfağı ve ülkemizin yöresel lezzetlerinin en güzel örneklerinin sunulduğu restoran ve otel misafirlerine ait 50 araçlık bir otopark bulunduğu bildirildi.

Anemon Uşak Otel’de şimdilik 40 kişi istihdam edileceği açıklandı.