EğitimHaber Girişi : 22 Mayıs 2023 18:17

Ustaların Ustası, Öğrencilere Yeni Dünyada Başarının Sırrını Anlattı

Ustaların Ustası, Öğrencilere Yeni Dünyada Başarının Sırrını Anlattı

Aydın Kurs Pendik Eğitim Kurumu öğrencilere yönelik olarak sürdürdüğü özel eğitim etkinliklerinden bir yenisini daha gerçekleştirdi.

Orta okul ve Lise öğrencilerine yönelik olarak ‘Yeni Dünyada Başarı’ başlıklı eğitim semineri, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde 20 Mayıs Cumartesi günü 16.00 (lise) / 17.00 (orta okul) saatleri arasında yapıldı.

Günün Konuk Konuşmacısı Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı ve Bloomberg TV’de ‘ Başarıya Doğru’ eğitim programını hazırlayan ve sunan; ‘Hocaların Hocası’ ünvanı ile tanınan Sait Gürsoy oldu.

Gürsoy yaptığı sunumda öğrencilerin eğitime, üniversiteye ve meslek hayatlarına ilişkin değerlendirmeleri yeni dünya düzenine göre düşünmek ve planlamak zorunda olduklarını, tercihlerini bu bilinç ile yapmaları gerektiğini ifade ederek; “Artık bir üniversiteyi kazanmak yeterli değil. Bu üniversitenin vermiş olduğu ana eğitim branşı dışında size hangi destek branşlarda hizmet vereceği önemli – örneğin makine mühendisliği okuyor olabilirsiniz ama üniversiteniz size hukuk, psikoloji, davranış bilimleri vs. branşlarında da destek eğitimler verebilmeli- Sizi yurt dışında erasmus programlarından faydalandırılabilmeli. Sizler almış olduğunuz eğitimin yanı sıra iyi bir sosyal medya kullanıcısı olabilmelisiniz. Donanımınızı genişletmeli ‘işe yarar – iş üretir – gelecek planlaması yapabilir’ konumda olmalısınız” sözlerine yer verdi.

Gürsoy;  yeni dünyada Robotik Mühendisliği, Drone Pilotluğu, Sentetik Biyoloji Uzmanlığı, E- Spor Koçluğu, İnsan Kaynakları Uzmanlığı, Yazılım Geliştiriciliği, Blockchain Uzmanlığı ve Geliştiriciliği, Yapay Zekâ Mühendisliği gibi mesleklerin önem kazanarak öne çıkacağını ifade ederek, katılımcıların geleceğe bakış açılarını da genişletti.