UZATMALI SAĞLIK SİSTEMİ

Her gün reklam yapıyorlar ‘Sağlık sistemi’ hakkında; “Şu kadar hastane yaptık” isteyen istediği hastaneye kolayca gidiyor, sağlık sistemi ‘Mükemmel oldu’ diye. Bir de ‘Mhrs’ uygulama yazılımı bile var. Var da bu sistem üzerinden 20 gün önceden ‘Randevu’ alabilecek ‘Babayiğit’ var mı acaba?
Örneğin, diyabet hastası birine saat 16 ya Randevu veriyor sistem. Diyabet hastası olan biri saat 16’ya dek nasıl aç bekleyip kan tahlili yaptıra bilir? İnanın bir şeyler çok ters işliyor.
Bir diğer önemli konu ise; hastalardan istenen mr, röntgen,kolonoskopi benzeri çekimler için verilen süreler. Ben ilk rahatsızlık hissetiğim zaman, bana 28 gün sonraya kolonoskopi günü verildi, 7 gün de Laboratuvar sonucunu bekledim,etti 35 gün.
Amaç, parası olmayanı ‘Ayıklamak’ gibi sanki. Eğer amaç mezarlıkları görünce ‘insanın ölesi geliyor’ mattığıysa, zaten parasız ‘Hastalar’ için bu uzun süreler ölüme hızlı adımlarla koşmaktan başka bir şey değil.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.