EğitimHaber Girişi : 04 Eylül 2024 14:12

Vali Gül: İstanbul'daki Okulların Tamamı Depreme Dayanıklı Hale Getirildi

Vali Gül: İstanbul'daki Okulların Tamamı Depreme Dayanıklı Hale Getirildi

İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Hattat Rakım Ortaokulu’nu ziyaret ederek İstanbul’daki okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da eğitim-öğretimin devam ettiği tüm okulların depreme dayanıklı hale getirildiğini ve bu sayede öğrencilerin güvenle eğitimlerine devam edebileceklerini belirtti.

 

Gül, İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin (İPKB) 2006 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurulduğunu ve bu birimin, İstanbul’daki kamu binalarını depreme dayanıklı hale getirmeyi amaçladığını vurguladı. Bu çerçevede, 2000 yılından önce yapılan 1.507 okulun incelendiğini ve bu okullardan 1.433’ünün "riskli yapı" grubunda yer aldığının tespit edildiğini aktardı.

 

Gül, bugüne kadar yürütülen çalışmalarla 1.301 okulun yeniden inşa edildiğini veya güçlendirilerek depreme dayanıklı hale getirildiğini ifade etti. Bu çalışmalar sonucunda 369 derslikten oluşan 20 okul yeniden inşa edilerek 797 derslik kapasitesine ulaşılmış, 428 yeni derslik eklenmiştir.

 

Vali Gül, çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve İstanbul'daki okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm yöneticilere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.