GündemHaber Girişi : 19 Nisan 2023 08:50

Vardabit yemeğini bir de Duru Pratik’le deneyin

Vardabit yemeğini bir de Duru Pratik’le deneyin

Bu yıl bayram sofralarınız daha lezzetli olacak! Mutfaklara lezzetli tahliller getiren Duru Besin, mesken üretimi tadındaki Duru Pratik çeşitleriyle, vakitten taviz vermeyenler için pratik tahliller sunuyor. Adana mutfağının tadına doyum olmayan Vardabit yemeği, Duru Pratik Haşlanmış Fasulye ile enfes bir lezzete kavuşuyor.

Duru Gıda’nın 88 yıllık uzmanlığı ve deneyimiyle geliştirilen Duru Pratik eserleri sayesinde yöresel tatlar da dâhil her tanımda eksiksiz sonuca ulaşabilirsiniz. Adana’nın yöresel yemekleri ortasında değerli bir yere sahip olan Vardabit; tanınan bir televizyon dizisinde tekrar gündeme gelmesi sonrası dikkatleri üzerine çeken, protein bakımından da epey varlıklı bir yemek. Besin Mühendisi Ece Duru, “Duru Pratik çeşitleriyle yöresel yemekleri lezzetinden ödün vermeden hazırlamak mümkün. Adana mutfağının tadına doyum olmayan Vardabit yemeğini, Duru Pratik Haşlanmış Fasulye ile süratli ve lezzetli bir halde hazırlayabilirsiniz. Duru Pratik Haşlanmış Fasulye’nin her bir paketi 400 gr tartısında ve içerisinde yalnızca fasulye, su, tuz bulunmakta. Rastgele bir katkı ve kollayıcı unsur içermeden hazırlanan Duru Pratik çeşitleri, lezzetli olduğu kadar kolay ve sağlıklı tahliller sunuyor” dedi.

Zamandan ve Lezzetten Taviz Yok

Sağlıklı ve çağdaş ambalajında sunulan Duru Pratik çeşitleri, rastgele bir katkı hususu ve kimyasal içermeden, konut yemeği tercih eden herkes için son derece kolay tahliller sunuyor. Besin Mühendisi Ece Duru, “Duru Pratik Haşlanmış ve Duru Pratik Hazır Yemek eserleri ile Türk mutfağının birçok yöresel yemeğini çok süratli ve pratik bir biçimde yapabilirsiniz. Sağlıklı beslenmeyi pratikleştirmeye yönelik sunduğumuz inovatif tahliller sayesinde tüketicimize vakti, sıhhati ve lezzeti bir ortada sunuyoruz. Duru Pratik’in haşlanmış börülce, haşlanmış barbunya, haşlanmış fasulye ve haşlanmış nohut başta olmak üzere 9 çeşit eseri bulunuyor. Duru Pratik Hazır Yemekte ise Tereyağlı Bulgur Pilavı, Barbunya Pilaki, Kısır, Kavurmalı Bulgur Pilavı, Sebzeli Bulgur Pilavı, Nohutlu Bulgur Pilavı, Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı, Garnitürlü Bulgur Pilavı olmak üzere 8 farklı eserimiz bulunuyor. Lezzetli, sağlıklı, doğal ve temel besin muhtaçlığını karşılayacak olan eserlerimiz sayesinde birçok zahmetli yemek süratle hazırlanabilir. Kullandığımız özel ambalajlar, tüketicilerimizin gözünde eserlerimizi emniyetli kılıyor. Duru Pratik ambalajı BPA içermiyor. Ambalajı hem kolay açılabiliyor hem de sağlıklı. Ambalajlarımız, konservelere nazaran daha sağlıklı, cam kaplara nazaran daha hafif ve kullanımı son derece pratik” dedi.

Duru Pratik Haşlanmış Fasulye ile hazırlanan “Vardabit” tanımı:

Malzemeler:

½ Ramazan pidesi yahut tırnak pide
1 su bardağı tahin
2 küçük paket Duru Pratik Haşlanmış Fasulye
¾ su bardağı fasulyenin sıcak haşlama suyu, (Duru Pratik Haşlanmış Fasulye paketinin içerisindeki su kullanılabilir)
2,5 çorba kaşığı yoğurt
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kimyon
4 diş rende sarımsak
1 tepeleme çay kaşığı tuz
2,5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam pul biber
Çeyrek bağ maydanoz

Hazırlanışı:

Genişçe bir tavada 1,5 çorba kaşığı tereyağını ekleyip altını açın. Yarım ramazan pidesini küp küp doğrayın ve eriyen tereyağın içine ekleyin. Bir kâsede 1 su bardağı tahini, ¾ su bardağı fasulyenin sıcak haşlama suyunu, 2,5 çorba kaşığı yoğurdu, 1 limonun suyunu, 2 çorba kaşığı sirkeyi, 1 tepeleme çay kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı kimyonu ve 4 diş rendelenmiş sarımsağı karıştırın. Bu karışımın üzerine haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Fasulyede 2 paket haşlanmış fasulye kâfi olacaktır. Bol fasulyeli isterseniz 600 g kullanabilirsiniz. Servis edeceğiniz tabağın altına yağda çevirdiğiniz pideleri dizin. Üzerine soslu fasulyeleri ekleyin. 1 çorba kaşığı tereyağını düzgünce kızdırıp kaşıkla havalandırarak köpürtün. İçine 1 tutam pul biber ek edin. Son olarak maydanoz yapraklarını ve kızdırdığınız yağı fasulyelerin üzerine gezdirerek servis edin.

Hibya Haber Ajansı