EkonomiHaber Girişi : 19 Nisan 2023 00:05

Varlık işlemlerinde merkeziyetsiz tanımlayıcıların kullanımı için risk uyarısı

Varlık işlemlerinde merkeziyetsiz tanımlayıcıların kullanımı için risk uyarısı

İzinsiz merkezi olmayan tanımlayıcıların açık kaynaklı bir Web3 kimlik sağlayıcısı olan .bit (“Şirket”),ana akım kripto cüzdanları ve borsalar kullanarak varlık göndermeyle ilgili kullanıcılar için riskleri azaltan güçlü bir araç olan .bit Alias 'ı ortaya koyarak kripto varlık süreçleri için merkezi olmayan tanımlayıcıların kullanımıyla ilgili riskler hakkındaki son uyarıyı yineledi.

.bit, Web3'ün güvenliğini ve kullanım kolaylığını artırmayı amaçlamaktadır. Şirket, birden çok zincirle uyumlu ve imza doğrulaması için çeşitli asimetrik şifreleme algoritmalarını destekleyen merkezi olmayan bir tanımlayıcı sağlar. Kullanıcılar bunu bir data kabı olarak kullanabilir ve gereksinimlerine nazaran farklı zincirlere data yazabilir, bu da bağımsız kimliğe dayalı daha fazla imkan sağlar. .bit Alias özelliği, kolaylık sağlamak için karmaşık blockchain adreslerini daha kolay ve daha okunabilir .bit hesaplarına dönüştürebilir. .bit'in birden çok zincirle uyumluluğu nedeniyle, kullanıcılar rastgele bir zincirdeki bir adres için .bit Alias ayarlayabilir. Bir adres için bir .bit Alias ayarlayarak, kullanıcılar para transferi yaparken ikili doğrulamayı tetikleyebilir, hacker akınları, dahili manipülasyon, program yanılgıları, eski bilgiler ve mühleti dolmuş DID üzere risklerden kaçınabilir, varlıkların yanlış adrese aktarılmasını önleyebilir ve transferin güvenliğini sağlayabilir.

.bit Alias nasıl daha inançlı transferler sağlar?

Varlık alıcısı göndericiye adresi ve karşılık gelen .bit Alias'ını sağlar. M-cüzdan yahut takas daha sonra uygulama programlama arabirimi (API) hizmetine bir .bit Alias Lookup isteği başlatır. Sonuç bulunduğunda, kullanıcıdan alıcı adresin takma ismini tamamlaması istenir. Kullanıcı takma ismi girdiğinde, cüzdan yahut borsa, doldurulan içeriği sorgunun sonucuyla karşılaştırır ve kullanıcı, sırf ikisi tam olarak eşleşirse transferi tamamlayabilir. Küçük ölçülerdeki transferler için, cüzdan yahut borsa sırf alıcı adresin takma isminin hakikat olduğunu onaylamanızı isteyebilir.





Bu formül, klasik dünya bankacılık sistemindeki prestiji para transferlerine biraz misal. Klâsik bankacılık sisteminde yasal para ünitesinde para transfer ederken, karşı tarafın eşleşen banka hesap numarasını ve ismini birebir anda girmek gerektiğinden ve bir uyumsuzluk varsa paralar sonunda iade edileceğinden transfer yanlışları çok az telaş kaynağıdır. Varlıkları gönderirken yardımcı doğrulama yolu olarak .bit kullanmak, tüm dataları zincirde tutarken birebir etkiyi sağlar. Uygulama, kullanıcı tarafından tamamlanan .bit Alias'ın sorgu sonucuyla tutarsız olduğunu tespit ettiğinde, kullanıcının varlık göndermeye devam etmesine müsaade vermez.

.bit, riskleri fark ettikten ve inceledikten sonra tüm taraflar için aşağıdaki tekliflerde bulunur:

1. Cüzdanlar yahut takaslar için:

DIDs kullanarak varlıkları direkt gönderme yahut değiş tokuş etme fonksiyonunu devre dışı bırakın;

https://dotbit.notion.site/bit-Alias-Interaction-Design-Guidelines-b8e8718dd0554e17b5e31a196b8e7ed5 adresindeki kılavuza başvurarak daha inançlı varlık gönderimi yahut alışverişi için .bit Alias üzere bir tahlil kullanın.

2. Varlık alıcıları için:

Kendi adresiniz için bir .bit Alias belirleyin; Varlığı alırken gönderene hem blockchain adresini hem de karşılık gelen .bit Alias'ı sağlayın.

3. Varlık göndericileri için

DIDs kullanarak direkt varlık transferlerinden kaçının; Kullanıcılarının varlıkları için güvenlik seviyesini yükseltmiş bir cüzdan/döviz kullanın.

Hibya Haber Ajansı