VOLKAN BABACAN 0 – 1 FENERBAHÇE

   Geçtiğimiz dakikalarda biten Rams Başakşehir – Fenerbahçe karşılaşması son dakikalara kadar nefes kesti. 90 dakikalık karşılaşma sonucu Fenerbahçe üç puanın sahibi oldu. Kalesinde adeta panter kesilen Volkan babacan son dakikalardaki penaltı pozisyona kadar kalede geçit vermedi. Şampiyonluk öncesi önem teşkil eden bu maçlar artık bıçak sırtı bir hal aldı. Psikolojik savaşı kendi lehine çeviren Aslan bugün Fenerbahçe’nin zorlanmasının ana sebeplerinden biri diyebiliriz.

   Maçın başlama düdüğü ile Kanarya kontrollü paslar eşliğinde rakip kaleye yönelmeye çalıştı. 10. Dakikada öne geçme fırsatını tepen deplasman ekibi bu seferde 28. Dakikada savunma hatası sonucu topu filelerinde görecekti. İlk yarının son anlarına doğru sarı lacivertli ekip Volkan Babacanı bir türlü geçemedi. 44. Dakikada Başakşehir 10 kişi kalarak ikinci yarı için Kanaryaya çok büyük koz vermiş oldu. İkinci yarıya yoğun presler ile başlayan deplasman ekibi 55. Dakikada ilk meyvesini aldı lakin kaleci topun fileler ile buluşmasına izin vermedi. Hızını alamayan Fenerbahçe 90 dakikanın son düdüğüne dek rakip kaleye 28’den fazla şut çekti. Ev sahibi adına maçın kırılma anı 72. Dakikada altı pastan kaçırılan gol pozisyonu oldu. Akan oyunda Ferdinin müthiş driplingi ile şekillenen Fenerbahçe atağında Cengiz Ünder sağ kanattan golü kaçırdı. 73. Dakikada ise ev sahibi savunmacısı ceza sahası içerisinde Fenerbahçeli futbolcuyu net bir şekilde sırtından yere indirdi lakin hakem ve VAR devreye girmedi. Üstelik gelen topa eliyle müdahale ederek akan atağı ve topun yönünü de değiştirmiş oldu. Maçın son anlarına doğru Szmanski’nin sert şutunda kapalı bile olsa abartılı şekilde dışa doğru açık olan kola çarpan top sonucunda Kanarya penaltı kazandı. Kimilerine göre el kapalı bir konumda diyecek olanlar var. Bana göre bu pozisyon ne bir penaltı. Pozisyonu incelediğimizde evet el kapalı bir konumda lakin kolun duruş stabilizasyonu çok ama çok açık ve paralel bir şekilde eğim alıyor. Devam eden dakikalarda Fenerbahçe golü hanesine yazdırarak bu zorlu karşılaşmadan üç puanı kazanmış oldu. Bugün Fenerbahçe üç puandan ziyade şampiyonluk yolunda psikolojik savaşı az da olsa dizginlemiş durumda. Geçen hafta kaybedilen şok puan sonrası tüm momentum Aslan’a geçmişti. Şimdi ise yarınki karşılaşmadan çıkacak sonuca göre Kanarya yeni bir strateji belirleyecek.

   Sonuç olarak Şampiyonluk bizim ülkemiz futbolu açısından hem zor hem de agresyon seviyesi yüksek bir tonda oluyor. Maçları ve puanları toplamaktan ziyade bu son maçları momentumu sağlam bir şekilde çıkan takım elde edecektir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.