TeknolojiHaber Girişi : 23 Ocak 2023 14:39

Whatsapp Artık Kalıcı Olarak Görünmez Olmayı Açtı

Whatsapp Artık Kalıcı Olarak Görünmez Olmayı Açtı

Dünyanın en çok kullanıcıya sahip haberleşme ve sosyal medya uygulaması WhatsApp, artık kullanıcılara uygulama içinde kalıcı olarak görünmez olma seçeneği sunuyor. Kullanıcılar, uygulamanın ayarlarında Son Görülme ve Çevrimiçi ayarlarına giderek bu seçeneği seçip kullanabilirler. Artık WhatsApp’ta bu şekilde kalıcı olarak görünmez olabilirsiniz.

Whatsapp'ta Artık Kalıcı Olarak Görünmez Olabilirsiniz-3

Whatsapp’ta Nasıl Kalıcı Görünmez Olabilirim?

Anlık çevrimiçi mesajlaşma, multimedya iletişim platformu Whatsapp, son güncelleme ile  beraber gizlilik alanında önemli gelişmelere imza attı. İşte Whatsapp’ta Nasıl KalıcıOlabileceğinizin adımları:

Uygulama üzerinden Son Görülme ve Çevrim içi sekmelerinden gerekli tercihler ile kalıcı görünmezliği aktif hale getirebilirsiniz. Sırasıyla şu adımları izleyin:

  1. WhatsApp üzerinden Ayarlar seçeneğine tıklayın.
  2. Gizlilik sekmesi seçin.
  3. Son Görülme ve Çevrim içi sekmesi üzerinden “Hiç Kimse ve Son Görülme Bilgisiyle Aynı” seçeneklerine tıklayarak özellik aktif hale getirin.
Whatsapp'ta Artık Kalıcı Olarak Görünmez Olabilirsiniz-3

Whatsapp Web’de Kalıcı Görünmez Olma

Uygulama üzerinden kalıcı olarak görünmez olabileceğiniz gibi web uygulaması ile de kalıcı olarak görünmez hale geleblirsiniz. Ancak bu sadece arama motoruna eklenecek bir uzantı ile gerçekleşebilir:

  1. Arama motoru Google üzerinden WAIncognito eklentisini kurun.
  2. Daha sonra “Don’t send last seen updates” seçeneği ile son görülme ve okundu bilgileri kapatabilirsiniz.

İnternetinizi Kapatmanız Gerek

WhatsApp’ta görünmez kalmanın alternatif bir yöntemi de internet bağlantısını kestikten sonra mesajlara cevap vermektir. Bir mesaj aldıktan sonra Wi-Fi veya hücresel verinizi kapatır ve ardından yanıt verirseniz, bu son görülme tarihinizi etkilemez.