Kültür ve SanatHaber Girişi : 21 Eylül 2022 13:15

Wordle Türkçe – İngilizce 21 Eylül kelimesi ne? İşte 21 Eylül Wordle kelimesi!

Wordle Türkçe – İngilizce 21 Eylül kelimesi ne? İşte 21 Eylül Wordle kelimesi!

2022’nin en beğenilen oyunlarından birisi olan Wordle’de günün kelimesi nedir sorusu merak ediliyor. Milyonlarca kişinin her gün oynadığı web tabanlı kelime oyunu olan Wordle, 21 Eylül kelimesi saat 00.00 itibariyle belli oldu. Peki bugünkü Türkçe ve İngilizce kelimesi ne?

Yeni nesil kelime oyunlarından olan Wordle, Amerikalı Josh Wardle’nin yaptığı bir oyundur. Oyun son dönemlerde oldukça popüler hale geldi. Yabancı sitelerde tanıtımı yapıldı ve birçok ünlü tarafından oynandı.

Sosyal medyada devamlı olarak gündeme gelen web tabanlı bir kelime oyunu olan Wordle Türkçe’de 21 Eylül kelimesi belli oldu. Her gün sadece 6 hakka sahip olunan oyunda 5,6 ve 7 harfli bir kelime bilinmeye çalışılıyor. Kullanıcıların doğru bildikleri harfler yeşil ile gösterilirken, doğru bilinen ama yeri yanlış olan harfler sarı ile gösteriliyor. Kullanıcılar tarafından kelimede hiç yer almayan harfler ise gri ile gösteriliyor. Oyun sonunda kullanıcılar sonuçlarını sosyal medya üzerinden paylaşabiliyor.

Bugünkü 21 Eylül Wordle Türkçe ve İngilizce kelimesi ne?

Paylaşımda diğer oyuncuların görmemesi için kelimenin ne olduğu yer almıyor. Ancak gri sarı ve yeşil harflerin yerleri bir görsel olarak yer alıyor. Ayrıca paylaşımda kullanıcının kelimeyi kaç denemede bildiği bilgisi de yer alıyor. Oyunda ayrıca zor mod ve karanlık mod bulunuyor. Başlangıçta İngilizce olarak çıkan oyun daha sonra çeşitli dillerde destek vermeye başladı.

PEKİ 21 EYLÜL WORDLE TÜRKÇE’NİN YENİ KELİMESİ NE?

Oyunda her gün yeni bir kelimeyi oyuncular bulmaya çalışıyor.

21 Eylül Wordle kelimesi: KAPAN

21 Eylül 6 kelimesi: AMBLEM, 21 Eylül7 kelimesi: KARTELA

WORDLE İNGİLİZCE GÜNÜN KELİMESİ NEDİR?

21 Eylül İngilizce günün kelimesi: RECAP

WORDLE NEDİR?

Wordle kelime oyunu 2021’in son aylarında çıkmıştır. Oyun 5 harfli bir kelime tahmin etme oyunudur. Oyunda maksimum 6 hakkınız oluyor ve 5 harfli kelimeyi sırasıyla tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Oyunu sadece web site üzerinden oynayabilirsiniz. Şuanda mobil uygulaması bulunmamaktadır. Google arama motoruna Wordle TR yazarak oyunun Türkçe versiyonunu oynayabilirsiniz.

KELİME OYUNU NASIL OYNANIR?

Oyunu günde sadece 1 kere oynayabilirsiniz. Yani oyun bağımlılık yapmaz. Günlük 1 bilme hakkınız ve en fazla 6 tahmin hakkınız bulunmaktadır.