GündemHaber Girişi : 24 Şubat 2023 21:04

Xi Jinping: “Çin-Kamboçya kader ortaklığı inşasını hızlandıracağız”

Xi Jinping: “Çin-Kamboçya kader ortaklığı inşasını hızlandıracağız”

Xi, Çin ile Kamboçya ortasında diplomatik bağlantının kurulmasından bu yana geçen 65 yıl boyunca, milletlerarası durum nasıl değişirse değişsin, ikili dostluğun sapsağlam olduğunu, ikili bağlantının milletlerarası toplum için örnek haline geldiğini belirtti.

Yeni devirde Çin’in barışçıl kalkınma ve işbirliğine dayalı ortak çıkara bağlı kalacağına işaret eden Xi, Çin’in Kamboçya’yla siyaset, endüstriyel kapasite, tarım, güç, güvenlik, kültür ve beşeri münasebetler dahil olmak üzere iş birliği çerçevesini oluşturmaya, Kamboçya’nın “sanayi kalkınma koridoru” inşasını desteklemeye ve Çin-Kamboçya baht iştirakini oluşturmayı hızlandırmaya hazır olduğunu tabir etti.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve eşi Peng Liyuan’a, Çin’de kalırken yapılan ince niyetli düzenlemeler için teşekkür eden Kamboçya Hükümdarı Norodom Sihamoni ve Ana Kraliçe Norodom Monineath Sihanouk, Çin’e uzun vakitten beri ülkelerine sağladığı özverili yardım ve takviye için şükranlarını iletti.

Çin’in gelişmesini ebediyen yakından takip ettiklerini ve Çin’nin kaydettiği başarılardan sevinç duyduklarını lisana getiren Kamboçya Hükümdarı ve Ana Kraliçe, Xi Jinping’in ileri sürdüğü Nesil ve Yol inisiyatifi ile insanlığın mukadderat iştiraki fikrini takdir ederek, Çin’le birlikte iki ülke ortasında diplomatik ilginin kurulmasının 65. yıldönümü vesilesiyle, tüm alanlardaki dostça irtibat ve iş birliğini derinleştirmeye ve ikili dostluğu jenerasyondan nesile aktarmaya hazır olduklarını belirtti.





Kaynak: Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı